hs-2001-25-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 12, 13 и 14 август 2017

12 август 2017

През уикенда Луната продължава транзита си през огнения знак Овен, което бележи почивните дни като доста емоционални и динамични. На 12 август Луната в Овен активира голям кардинален космически кръст, включващ Юпитер във Везни, Венера в Рак и Плутон в Козирог. Като се има предвид и влиянието на отминалото лунно затъмнение на 7 август и предстоящото пълно слънчево затъмнение на 21 август, не следва да се учудваме за природните катаклизми в света, както и на засилената агресия и психични отклонения у някои хора. А Марс в Лъв „си казва тежката дума“ във връзка с пожарите, за които предупредих. В съботния ден в световен план тази силно напрегната конфигурация създава опасност за нови природни катаклизми, прояви на агресия и инциденти, силно напрежение в международните отношения. А опозицията на Венера към Плутон и на Меркурий към Нептун може да създаде в близките дни сериозни трусове на стоковата борса и с валутата.

В личен план на 12 август може да се усети повече напрежение в личните и партньорски взаимоотношения при родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. Спазвайте правилата и не нарушавайте законите, възможни са неприятни ситуации с представителите на реда. Луната и Венера в астрологията имат отношение към жените, затова не е изключено насилие над жени или инциденти по време на сватба. Денят не е благоприятен за крупни финансови вложения, за покупка на ценности или скъпи бижута, за изясняване на взаимоотношения, за сключване на брак. Емоциите и преживяванията ще са доста интензивни, а Луната в Овен подтиква и към силови действия, към необмислен риск. Аспектът на Луната с Плутон може да засили желанието за манипулации, създава опасност за загуба на големи суми пари или ценности. Възможни са също убийства или самоубийства, заради несподелена любов или ревност. Не давайте непоискани съвети и оценки на хората, сдържайте емоциите си, защото е казано: „не гледайте сламката в окото на брата си, а вижте първо гредата в своето“. Ще си спестите много от неприятните преживявания, които могат да причинят силните енергии на звездите с аспектите си на този ден. Луната в Овен образува и хармонични аспекти – с Марс и Слънцето в Лъв, а по-късно и със Сатурн в Стрелец (зелените линии представят благоприятните, а червените – неблагоприятните аспекти в хороскопа). Те ще оказват благотворно влияние и ще подкрепят предимно родените през втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Преживявания и силни емоции и при вас няма да липсват, но те ще са по-положителни и взаимоотношенията – хармонични. Ще сте изпълнени с енергия и сили, ще се радвате на топлотата и обичта на близките си хора. За вас денят е добър за физическа активност и спорт. На високи постижения и успехи могат да се радват спортистите, на полицията и всякакви контролни органи в работата си.

На 13 август в сутрешните часове Луната е в съвпад с Уран в Овен. Уран е планета на внезапните и неочаквани събития, управлява нервната система, а съвпадът на Луната с нея ще засили емоционалното напрежение през първата половина на деня при родените вече през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Някои от вас може без причина да са по-напрегнати и склонни към нервни изблици, както и към крайно рисковани действия. А други в определени ситуации може да са по-агресивни и с непредсказуемо поведение. В световен план и този ден е опасен по отношение на възможни природни катаклизми, по-агресивни изказвания и действия, натиск и демонстриране на сила, включително и чрез терористични или военни атаки. Луната и Уран в Овен ще повишат емоционалната експанзивност през първата половина на деня и при родените предимно през трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но енергиите за вас са с доста по-положително влияние. Настроението ще е приповдигнато и можете да очаквате приятни изненади и срещи с приятели или стари познати, които да ви заредят емоционално и да се ентусиазирате от нови идеи и възможности за бъдещи съвместни проекти.

Вижте още: Хороскоп за месец август 2017

В часовете от 11:01 до 13:40 българско време на 13 август Луната е „без курс“. В този интервал от часове концентрацията пък е намалена и може да бъдат допускани грешки или инциденти, поради разсеяност. Затова, ако ви предстои пътуване или друго важно действие, изчакайте най-добре Луната да премине в земния знак Телец в 13:41 часа. Луната в този знак вече стабилизира емоционалното състояние. Хората стават по-предпазливи, търпеливи и сдържани. Съгласна съм, че на един човек с рождена Луна в Овен, например, и транзитът на Луната в Телец няма да промени неговата емоционалност и експанзивност заложени по рождение. Но от наблюдения и личен опит мога да кажа, че поне не са така невъздържани и с „бойни“ реакции, когато Луната е в Телец. Телецът е толкова спокоен, буквално „дебелокож“, стига да не го раздразните дотолкова, че да започне да изхвърча огън от ноздрите му и да „мине през вас“ като булдозер. Телецът е търпелив, но честолюбив и никой не може да си играе с него. Та, Луната през втората половина на деня ще ни подтиква към семеен уют и спокойствие, към задоволяване на нашите нужди и желания с хубава и вкусна храна, качествено питие и разбира се – за ласки. Телецът е много чувствен и силно сензитивен знак, а сексуално „бие“ по издръжливост дори Скорпиона, известен със своята дълбочина на чувствата и със страстта си. За разлика от Скорпиона, за който е валидна максимата „всичко или нищо“, то Телецът се наслаждава на всичко прекрасно на този свят. Така че, в следобедните часове на неделния ден се радвайте на живота и любовта в цялата им прелест. Можете да също излезете сред природата, да засаждате или пресаждате растения, както и да се излежавате активно, за да възстановите енергията и силите си. Втората половина на деня е по-хармонична във физическо и в емоционално отношение за родените под знаците и предимно през първа декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Докато за представителите на първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец влиянието на Луната в Телец може да е по-неблагоприятно. При всеки от вас проявлението ще е в различни направления, в зависимост от личния хороскоп. Но е препоръчително да сте по-малко критични към хората около вас, да не се налагате и да не се инатите – нещо особено типично за Телеца. Не прекалявайте и с количеството храна или алкохол, тъй като Луната е растяща и е в Телец, който много обича да си похапва, особено когато е неспокоен. В такава позиция много лесно се натрупват килограми, които след това много трудно се свалят.

На 14 август Луната също е в Телец. Хармоничните й аспекти с Венера в Рак, с Нептун в Риби и с Плутон в Козирог ще повишат желанието ни за финансови придобивки и стабилност, но на някои хора в първия работен ден няма да им е до работа все още. Телецът бавно набира скорост и е по-муден, но е много трудолюбив по природа, ако трудът му е добре възнаграден. Денят се очертава по-ползотворен и спокоен за родените вече през втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Вие може да разчитате на успехи и положителни изяви, както и на ползотворни контакти в обществото. Ще се радвате на добри приходи и успешни сделки, а Нептун ще ви зарежда с творческо вдъхновение, романтично настроение и интуиция. За вас денят е добър за финансови операции и вложения, а също така за интимните и бизнес взаимоотношения. Луната в Телец може да внесе някакво напрежение в ежедневието и предизвикателства, с които да се наложи да се справят, при родените през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада. Сдържайте малко емоциите си и не рискувайте, особено в нощните часове срещу 15 август – в 04:15 часа Луната е във фаза Последна четвърт. Неблагоприятният й аспект към Слънцето и Марс в Лъв създава опасност през нощта за тежки инциденти, а в световен аспект и за природни катаклизми. Избягвайте пътувания на дълъг път и непознати компании. На 14 август не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, вадене на сливици и долни зъби. Уязвими са гърлото и тила.

Времето – до неделя Луната в Овен ще задържи топлото време, макар и в някои райони на страната да има усилване на вятъра и краткотрайни гръмотевични бури. А с преминаването на Луната в Телец ще усетим вече малко прохлада – температурите ще се понижат и ще се заоблачи предимно в западните части.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)