hs-1999-20-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 13 и 14 декември 2016

13 декември 2016

На 13 и 14 декември растящата Луна продължава транзита си през въздушния променлив знак Близнаци. В сутрешните часове тя все още е под неблагоприятното влияние на Нептун в Риби, затова т.нар. „нептунови опасности“ все още не са отминали – кражби, измами, интриги, алергични прояви, интоксикации, замърсяване на въздуха и други. Денят се очертава по-динамичен и в някои ситуации може да бъде по-напрегнат за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Постепенно този неблагоприятен аспект се разпада след 15 часа и се активира благоприятни аспекти с Юпитер във Везни и Уран в Овен. Те ще подкрепят и носят добри възможности за успех и израстване, за придобиване на нови знания и неочаквано благоприятно развитие в делата на родените под знаците и най-вече през втората декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

На 14 декември в 02:05 часа българско време е Пълнолуние на 22 градуса в Близнаци, като Слънцето е в съвпад със Сатурн в Стрелец. Пълнолунието е благоприятно за завършване на проекти, за финализиране на сделки или взаимоотношения с хора, както и навлизане в етап на приключване на някои дела през следващите две седмици. В личен план това Пълнолуние както в самия ден, така и през следващите две седмици ще оказва по-силно влияние в живота и ежедневието на родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. В по-малка степен ще влияе и на родените през трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Възможно е да сте по-натоварени покрай празниците на работното място и успоредно с това да възникнат грижи в семейството, които да станат причина за затруднение при изпълнението на всичките ви ангажименти. Затова направете план на текущите задачи така, че времето да ви стигне за всичко.

Както в самия ден, така и през следващите две седмици Пълнолунието на 14 декември ще оказва по-благоприятно влияние както в самия ден, така и през следващите две седмици за родените през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. При Овните се активират комуникациите, договорните отношения, взаимоотношенията с близките, образователните и документални въпроси. Лъвовете могат да разчитат във важен за тях момент на приятелска подкрепа, както и да срещнат стар приятел или съученик. При Везните се активират пътуванията и контактите с чужбина, разрешаването на важен юридически въпрос, приоритет ще бъде семейството. За Водолеите приоритет ще бъдат взаимоотношенията с любимите хора и децата. Ще се забавлявате, ще се радвате на добри приходи от бизнеса. Някои от вас може да се влюбят до уши, други да се радват на появата на дете и други придобивки в семейството, а трети да спечелят прилична сума от „игри на късмета“. От 07:57 до 14:08 часа българско време Луната на 14 декември е „без курс“, а в 14:09 тя преминава във водния знак Рак. Тя ще повиши чувствителността и интуицията при някои хора, а други ще са по-зависими от обкръжаващата ги среда и близките.

В световен план Пълнолунието на 14 декември може да създаде затруднения както по отношение на бизнеса, така и в икономически план през следващите две седмици. Втората половина на декември се очертава трудна в много направления. Ретроградният Меркурий от 19 декември до 8 януари 2017-та ще създава проблеми в комуникациите, транспорта и придвижването до различни точки по света. Необходимо е да бъдат използвани предимно традиционни методи и средства за решаването на важни въпроси. Ще е необходим сериозен контрол и превантивни мерки за нормалното движение по пътищата, както и на пътно-транспортните средства за тяхната изправност. Съвпадът на Слънцето със Сатурн може да създаде предпоставка за бедствени ситуации (особено в планинските райони), за тежки аварии и катастрофи, за бомбени атентати, за природни катаклизми. Като се има предвид, че съвпадът е в огнения знак Стрелец, съществува реална опасност за нови експлозии, за авария в промишлен комбинат, за падане от власт или за посегателство над живота на високопоставена фигура от средите на църквата или от държавната и изпълнителна власт. Най-опасни са планетните аспекти на 14, 15, 18, 20, 22, 26, 27, 29 декември. Съвпадът на ретроградният Меркурий с Плутон в Козирог създава опасност за тежки транспортни инциденти и взривове в транспортни средства в дните до Нова година. По-уязвими държави за всички описани по-опасни възможности са: Великобритания, Афганистан, България, Норвегия, Франция, Турция, Венецуела, Ирак, Куба, Чили, Нова Зеландия, Филипините, Саудитска Арабия, САЩ. Властите у нас трябва да бъдат особено предпазливи при източването на цистерните в с. Хитрино, защото на 14 и 15 декември планетните аспекти са тежки и може да има нови взривове. И докато цялата държава е заета с трагедията там, трябва да се следи и за експлозии на други места, защото никак не вярвам, че те са случайни и предизвикани от искра.

13 и 14 декември не са благоприятни дни като цяло за операции, поради опасността от кръвоизливи и следоперативни усложнения заради Пълнолунието. Възстановителният процес също е по-бавен. Тези препоръки не са валидни в случаите, което е необходима спешна животоспасяваща намеса. Но при Луна в Близнаци не се препоръчват най-вече операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Храната трябва да бъде богата на протеини. Мазнините се усвояват от организма по-лесно, но с преминаването на Луната в Рак на 14 декември в 14:09 часа се препоръчва ограничаването на мазните и пържени храни.

Времето – хороскопът на Пълнолунието показва сериозно застудяване и усилване на вятъра в следващите дни, особено през последната седмица на декември. А с навлизането на Марс в Риби след 19 декември можем да очакваме и повече валежи от сняг за празниците. Препоръчително е да се вземат мерки за пътищата и транспортния трафик, който може сериозно да бъде нарушен и затруднен. В някои държави се очакват и бедствени ситуации.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)