hs-2005-15-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 15 и 16 април 2016

15 април 2016

На 15 и 16 април Луната е в огнения знак Лъв, растяща. Тези два дни са уникални по своята същност – звездите се подреждат изключително хармонично, което не се случва често напоследък. Луната в знака Лъв ни зарежда с много настроение и ентусиазъм, както всеки огнен знак. В такива дни сме по-самоуверени и щедри, с повишено желание за забавления. Разбира се, първо работата, а после удоволствията. Денят е благоприятен за нови начинания, за луксозни покупки, за големи финансови вложения и сделки, за спорт, игри, занимания с деца или творческа работа, за любов и изясняване на взаимоотношения. Това са последните дни, в които можете да свършите нещо важно за вас, преди Марс да е станал ретрограден. Той вече е в стационарната си фаза и започна да забавя хода си, но използвайте максимално тези два дни за делата си.

На 15 април Луната в Лъв прави хармонични аспекти с Марс в Стрелец и с Венера в Овен, а по-късно и със Сатурн в Стрелец. Този голям огнен тригон дава богата гама от възможности пред родените под знаците и най-вече през първата и втора декада на Овен, Лъв и Стрелец, както и за Близнаци и Везни от първите две декади. Лъвовете от всички декади може да чувстват енергията си малко понижена или да подхождат малко по-емоционално през тези два дни, поради т.нар. „символично новолуние“, което транзитната Луна в Лъв образува с рожденото им Слънце. Но имате възможност да направите своите планове за нови стъпки в живота си или дейности, които сте намислили преди време. Изброените по-горе знаци могат да очакват добра оценка за своята работа от страна на работодатели и колеги, обичта и топлината на своите близки и любими хора, добри финансови постъпления и взаимоотношения с партньори в бизнеса, награди и всякакви придобивки. Не пропускайте възможността да се насладите на прекрасните планетни аспекти в петък – забавлявайте се и се отдайте на любовта си! Денят е добър и за хармонизиране на отношения между държави при добро желание от тяхна страна, за внасяне и гласуване на закони и правилници, за подобряване работата на военните и полицията чрез нови подходи, за финансови въпроси и т.н. Луната в Лъв образува дисхармоничен аспект на този ден към Слънцето на родените през първа и втора декада на Телец, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от първите две декади. Този аспект може да окаже леко стресиращо влияние във взаимоотношенията ви с хората, в емоционално отношение или в чисто физически план, проявявайки се като болка в областта на гърба, сърдечни аритмии и т.н. Избягвайте силни емоции, бъдете по-адаптивни и отстъпчиви. Не забравяйте, че хората са различни и не са съвършени. Денят не е подходящ за вас за рисковани действия и голямо натоварване.

На 16 април Луната в Лъв образува тригон този път със Слънцето и Уран в Овен. Съботният ден е чудесен ден за срещи с интересни хора и приятели, за провеждане на конференции и семинари, за забавления, за спортни състезания, за изяви в сферата на изкуството и най-вече в киното и музиката. Родените вече през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец ще бъдат най-облагодетелствани от тази звездна хармония. Уран е планета на неочакваните възможности и новите идеи, на науката и техниката, на революциите и свободата. Не се учудвайте, ако много от вас са изпълнени с много енергия, с нови идеи за бъдещето и с желание за риск. Добър ден за нови научно-технически изследвания и открития, за иновативни разработки и методи на работа, както и за покупка на бяла техника или други луксозни стоки. Този ден може да бъде малко по-напрегнат в емоционално отношение за родените пред трета декада на Телец, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от същата декада. Това, разбира се, е доста относително, тъй като тези тенденции и прогнози са общи, а не са на база личен хороскоп. От 20:48 часа българско време на 16 април до 02:23 часа на 17 април Луната е „без курс“.

Не мога да не спомена, че има още един, при това голям земен тригон (три планети на отстояние една от друга 120 градуса, оформящи триъгълник) през тези два дни – между Меркурий в Телец, Юпитер в Дева и Плутон в Козирог. Космосът е решил да даде за всекиго по нещо. Важното е да съумеем да се възползваме. Планетите в земни знаци носят материализиране на идеите и действията, за стабилизиране и придобивки. Ще имате възможност за успехи в обучението и при участия в конкурси / състезания, ползотворни контакти с възможности за развитие в по-дългосрочен план. Груби грешки няма да сте склонни да правите, защото ще бъдете предпазливи и ще проявявате повече мъдрост и практичност при взимането на важни решения. Тригонът Меркурий / Юпитер е благоприятен за писане и издателска дейност, за журналистиката и предприемачеството. Дава възможности за добри печалби при покупка на ценни книжа. Освен това е повишена интуицията и шансовете за възстановяване на добрите позиции и вътрешната трансформация. Само че, хармоничните аспекти са склонни да ни направят по-лениви и да очакваме нещо наготово, докато предизвикателните аспекти са тези, които ни предизвикват буквално към действие. Тези възможности стоят най-вече пред родените под знаците и предимно през втората декада на Телец, Дева и Козирог, затова не ги пропилявайте. Не бих ви посъветвала да правите големи инвестиции в ценни книжа без да сте си направили лична астрологична консултация, защото шансът за подобни печалби трябва да е заложен като възможност първо в рождения хороскоп.

Времето – огнената Луна в Лъв и нейните хармонични аспекти през следващите два дни дават заявка за два прекрасни дни от гледна точка и на времето. То и сега е топло, но Луната в Лъв е белег за слънчеви дни, докато Луната в Рак предните два дни носеше облачност с краткотрайни валежи и гръмотевични бури, „събудени“ от аспектите й към Уран и Плутон. Както казват мъдрите хора:“каквото е горе, такова е и долу“.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)