hs-2003-09-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 15 и 16 септември 2016

15 септември 2016

На 15 септември в 05:24 часа българско време Луната навлиза във водния знак Риби, растяща. През следващите два дни водната Луна ще повиши у нас сензитивността и интуицията, желанието за подпомагане, за романтични срещи. Разбира се, ще има и такива, които ще хитреят и действат задкулисно, а други ще бъдат мамени или ще са в центъра на интригите. Рибите са подвижен знак и измежду родените под този знак има както светци, така и мошеници. Освен това много от нас ще се чувстват по-пасивни или сънливи. Разбира се, енергичните по рождение хора надали ще бъдат по-малко активни, но е добре през тези дни да разчитате повече на вътрешния си глас. Ключови думи за тези дни са вяра и надежда. За да подсилите късмета си може да облечете дреха или да си сложите аксесоар в лилаво, морско синьо или зелено, както и бижута с аметист, син топаз, сапфир, малахит, тюркоаз и т.н.

На 15 септември в късните следобедни часове Луната в Риби съвпада с Нептун и заедно образуват дисхармоничен аспект със Сатурн в Стрелец. Като цяло денят е по-неблагоприятен за родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Използвайте въображението си конструктивно и не позволявайте да ви забъркват в неприятности или да ми мамят и използват. Във вечерните часове са възможни по-крупни обири. Вземете мерки срещу кражби в дома или офиса си. Избягвайте приема на големи количества алкохол или силни медикаменти. Денят е по-ползотворен и спокоен за родените под знаците и предимно през първата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Звездите ще ви подкрепят и делата ви ще вървят по-гладко и ще постигате по-лесно целите си. Много от младите (а защо пък не и по-възрастните) представители на тези знаци ще са настроени романтично, поетично и ще се забавляват активно във вечерните часове. Но пак ще повторя – бъдете много предпазливи за интоксикации от всякакво естество. Тези хороскопи са общи и може Луната да прави хармоничен аспект към Слънцето ви, но ако имате други рождени планети по оста Близнаци, Дева, Стрелец и Риби трябва да сте по-предпазливи.

На 16 септември аспектите са по-динамични – Луната в Риби образува дисхармоничен аспект с ретроградния Меркурий в Дева през първата половина на деня, след това с Марс в Стрелец и накрая в 22:05 часа следва Пълнолунието и лунното затъмнение, при което Слънцето и Луната са в опозиция. Затъмнението ще засегне най-осезаемо процесите в Европа, в части от Азия, Източна Африка и Австралия, където ще бъде видимо. Както около всяко затъмнение, сигурна съм, че и на този ден няма да ни подминат тежките политически скандали и задкулисни игри. Звездите създават отново предпоставка за опасни инциденти (особено с плавателни съдове), природни катаклизми и бомбени атентати. Добре е да бъдат взети мерки срещу хакерски атаки и сривове в системите на някои по-важни институции. Желателно е да бъдат повишени мерките за сигурност в страната ни и не само на 16 септември, но и на 18, 21, 22, 23 и 24 септември. Напрежението ще се повиши и по света на тези дати и трябва да имаме готовност да реагираме адекватно. Периодът между 16 септември и 16 октомври се очертава труден и напрегнат за България в обществено – политически аспект. А не са изключени и земни трусове между 23 септември и 16 октомври, когато и Венера ще бъде в Скорпион – в знак, доста неблагоприятен за Венера, а тя има силно влияние върху въпросите за земята, строителството и корените ни.

При Пълнолуние енергията ни е в своя максимум, но издръжливостта ни не е голяма и сме доста по-чувствителни и емоционални, когато Луната е в Риби. В личен план 16 септември е по-неблагоприятен ден за родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Трудно ще върви комуникацията ви с околните, а не са изключени и скандали, ако не съумеете да се въздържате емоционално. Възможни са още проблеми с информация и с техниката, с документация, при договаряния, повреди в автомобила, а в най-тежкия вариант и транспортни инциденти. Някои хора могат да се чувстват доста объркани емоционално, много по-чувствителни и натъжени. Ако ви предстои пътуване, проверете добре автомобила си за изправност преди тръгване и шофирайте по-внимателно. Бъдете особено внимателни при къпане в различни водоеми. Денят се очертава по-успешен и позитивен за родените през втората и трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Но не забравяйте, че е Пълнолуние и лунно затъмнение. Енергията в такива дни, а и след това, е доста концентрирана. Затъмненията са белег за съдбовни събития – ново начало или завършване на определен етап от живота. Най-силно положително ще усетят това затъмнение в рамките на един месец родените около 13 – 16 май Телци, около 14 – 17 юли Раци, около 14 – 17 ноември Скорпиони и около 13 – 16 януари Козирози. В коя сфера от живота ви ще се прояви затъмнението, зависи от дома, в който попада затъмнението в хороскопа на всеки от вас. По-болезнено и трудно могат да преживеят промените, които ще активира това затъмнение в рамките на около месец при родените около 13 – 16 юни Близнаци, около 14 – 17 септември Деви, около 14 – 17 декември Стрелци и около 14 – 17 март Риби. Най-силно ще бъде влиянието за Рибите, тъй като Луната от затъмнението е в Риби. Но единствено за вас влиянието може да бъде както благоприятно, така и неблагоприятно, в зависимост от аспектите към рожденото ви Слънце от останалите планети в хороскопа. При рождени хармонични аспекти, влиянието на затъмнението ще донесе положителни преживявания и промени, приключване на важен етап от живота ви и съответно удовлетворение от резултатите. От 22:05 часа българско време на 16 септември до 07:22 часа на 17 септември Луната в Риби е „без курс“ и се подготвя за промяна на знака. В 07:23 часа на 17-ти тя преминава в огнения знак Овен. В този интервал от часове бъдете на сигурно място, не взимайте кардинални решения и не предприемайте рисковани действия.

15 и 16 септември са крайно неблагоприятни дни за оперативни намеси, особено 16-ти. Повишава се опасността от кръвоизливи, възпалителни процеси и инфекции, свръх чувствителност към медикаменти, както и следоперативни усложнения. Не се препоръчват операции най-вече на лимфната система, отстраняване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, на пръстите и глезените на краката, поставяне на ваксини и силни упойващи вещества. Храната през тези дни трябва да е богата на въглехидрати и желязо, да се ограничи консумацията на месото и колбасите, приема на алкохол. 16 септември е много подходящ ден за изчистване на организма от натрупаните токсини с помощта на лунната диета – в рамките на 24 часа се приемат единствено вода, чай и прясно изцедени плодово – зеленчукови сокове, но само след предварителна консултация с лекар – специалист.

Времето – през следващите два дни може да се очаква разкъсана облачност, като на 16-ти времето може да е по-променливо и ветровито. Не е изключено на места да има и краткотрайни превалявания от дъжд.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)