hs-2005-37-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 15, 16 и 17 април 2017

15 април 2017

На 15 и 16 април Луната транзитира през огнения знак Стрелец, което ще повиши настроението ни в празничните дни, желанието ни за пътувания, забавления и срещи с интересни за нас хора. Стрелецът е знак, управляван от планетата на вярата, на висшето ни съзнание и възгледи за живота. Явно не е случайно, че Луната на тези Светли Великденски празници преминава през Стрелец, за да ни зареди духовно с енергия и разшири съзнанието ни. На 15 април Луната първо активира неблагоприятен аспект с Нептун, а Нептун, както много от вас вече знаят, освен че е планета на духовното и незримото, тя се свързва също с илюзиите, измамите, кражбите, бягството от реалността и т.н. Ако сте извън дома си за празниците, надявам се, че сте взели превантивни мерки срещу обири. Най-уязвими са родените през първата и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. В по-малка степен този ден е по-дисхармоничен в емоционално отношение и за родените през първа и втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Някои от вас може да ги налегне безпричинна тъга, чувство на самота, разочарование от близък човек или пък да повиши „апетита“ му към алкохола. Ако си намерите приятно интересно занимание или хубава компания, а също и нямате прекалени очаквания от любимите си хора, няма да сте нито тъжни или самотни, нито пък разочаровани. Не прекалявайте с храната и алкохола, тъй като съществува опасност от хранителни и алкохолни интоксикации. Стрелецът в медицинската астрология управлява черния дроб и на този ден алкохолът при някои хора може да се отрази доста неблагоприятно на черния дроб. Звездите на този ден са по-благосклонни към родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Освен, че Луната в Стрелец е благоприятно разположена за вас, във вечерните часове тя образува чудесен аспект и към Юпитер във Везни. Те ще внесат особено очарование в празничната нощ. Душите на хората ще са изпълнени с топлота, любов, вяра в доброто и в бъдещето.

На 16 април Луната е в съвпад със Сатурн в Стрелец и заедно образуват чудесен аспект тригон със Слънцето и Уран в Овен. Въпреки, че съвпада на Луната със Сатурн не е добър в емоционално отношение при други обстоятелства, но на този традиционен (Сатурн се свързва с традициите) християнски празник, един от най-светлите празници, този съвпад заедно с хармоничният им аспект към Слънцето и Уран дава усещането за силата на традициите, за най-висша форма космична магия и светлина в душите ни. Ще сме изпълнени с дълбоки чувства и преживявания, ще бъдем по-сдържани, по-мъдри и по-сплотени от всякога. Този ден е най-положителен за родените през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще изпитвате необходимост да се докоснете до вечността и силата на духа, да сте по-близо до близките си и възрастните роднини в рода, затова не се колебайте и отдайте нужното внимание и обич на близките си, отидете на църква. Дори и да сте имали някакви тъкания във взаимоотношенията с роднини, сега е момента да ги изгладите. Сами ще се учудите на тази „приливна вълна“ от духовна енергия и светлина. Денят е по-неблагоприятен за родените най-вече през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада. Съвпадът на Луната със Сатурн сам по себе си не е благоприятен като проявление, тъй като създава предпоставка за ограничения, чувство за самота и тъга, трудно изразяване на чувствата и емоциите, да не кажа емоционална студенина. При всеки човек проявлението е различно, в зависимост от неговия темперамент по рождение. Но може пък да е дошло време да направите равносметка за живота си, да отриете важни истини за себе си и обкръжението си. Понякога усамотението и самоограниченията могат да ни помогнат да научим ценни уроци. В световен аспект този съвпад също не е никак добър, тъй като създава опасност за пожари, експлозии или атентати дори в църкви, за срутвания на земни пластове, инциденти в планината или под земята, по границите на държави, както и за природни бедствия в някои страни и т.н. По-уязвими държави са Англия, Бразилия, Германия, Израел, Ирак, Италия, Куба, Македония, Норвегия, САЩ и т.н.

Още по темата: Хороскоп за месец април 2017

От 21:26 часа българско време на 16 април до 02:04 часа на 17 април Луната е „без курс“. В 02:05 часа тя преминава в земния знак Козирог. Както се казва – празникът свърши. Време е да се залавяме за работа. Луната в знака Козирог ни прави много по-сериозни, емоционално сдържани. Интересува ни вече работата – Козирог и неговия планетен управител Сатурн се свързват с бизнеса, авторитета, планирането, контрола и управлението. Затова и денят е подходящ за взаимодействие с институции, с висшестоящи и други авторитетни за нас хора, да се погрижим за собствения ни имидж. В такива трябва да бъдем отговорни и сериозни към ангажиментите и хората, да работим усърдно, да планираме добре бъдещите си действия. Забелязала съм, че когато Луната преминава през знака Козирог много институции се задвижват и започват масови проверки и контрол – по пътищата, в заведенията за хранене, в училищата, в болниците и къде ли не още. Освен това през първата половина на деня Луната образува много положителен аспект с Меркурий в Телец и макар и ретрограден, може да се разчита на подкрепата им на този ден. Денят е по-ползотворен и успешен за родените под знаците и особено през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Може ретроградния Меркурий да върши пакости понякога, но на този ден може да ви „върне“ стари предложения, контакти от миналото, среща със стар познат или съученик, намиране на изгубена преди време информация или документация. Добър ден за самоанализи, интелектуална работа, писане на писмени разработки или книги, поправяне на допуснати грешки. Луната в Козирог е поставена по-неблагоприятно към Слънцето при родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Енергията и емоциите ви са променливи. Затова не се натоварвайте прекалено и внимавайте за някакви неприятности или инциденти. На този ден са уязвими костите и ставите за травми, както и не е благоприятно да се извършват операции за смяна на стави.

Времето – през двата почивни дни може на места да бъде по-облачно и да превали тук – там дъжд, но захлаждане може да се очаква в следобедните и вечерни часове на неделния ден. По-осезаемо понижението на температурите може да се усети в планинските райони и юго-източните части на страната. В понеделник и вторник очаквам да се задържи облачността и малко по-ниските стойности на температурите, а във вторник може да очакваме усилване на вятъра, валежи и гръмотевични бури на места.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)