hs-2007-16-e-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 16 и 17 февруари 2017

16 февруари 2017

В ранните сутрешни часове на 16 февруари, между 03:54 и 08:41, Луната във Везни е „без курс“ – не образува мажорни аспекти с другите планети. В 08:42 часа българско време тя преминава във водния знак Скорпион – знак управляван от планетата Плутон. Този плутонов знак ще оказва влияние върху нашите емоции и реакции през следващите три дни. От астрологична гледна точка Луната в Скорпион не се проявява по най-положителния начин. В такива дни често сме разтърсвани от вътрешни противоречия, по-взискателни и критични, може да сме по-недоверчиви, ревниви, склонни да нарушаваме установения ред. В по-тежък вариант някои хора са много нападателни и с агресивно поведение, други може да са манипулативни и нарушаващи законите. Положителните качества на този знак са неговата задълбоченост, наблюдателност, упоритост, интуитивност и устойчивост, които му помагат във важните за него моменти. Затова всички ние през следващите три дни – някои повече, други по-малко ще реагираме, мислим и действаме по скорпионски. Добър ден за разкриване на тайни и мистерии, за уреждане на наследствени въпроси, данъци или застраховки. На дневен ред в публичното пространство могат да бъдат теми за живота и смъртта, секса, работата на полицията, престъпността, банките, генетиката и атомната енергия.

На 16 февруари енергията на Луната в скорпион ще бъде в синхрон с енергията на родените под знаците и най-вече през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Това означава, че вие много по-конструктивно ще използвате плутоновата енергия в ежедневието си. Ще постигате по-лесно победи и резултати в работата си. Ще се разбирате с хората интуитивно и делата ще вървят по-гладко за вас. Луната в Скорпион ще се отразява по-дисхармонично в действията и върху емоциите на родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей на първо място, а в по-малка степен и на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Луната сама по себе си на този ден няма предизвикателни аспекти с други планети, но по мои наблюдения в такива дни тя също проявява своите скорпионски, както отрицателни, така и положителни качества. Бъдете по-наблюдателни и разчитайте на интуицията си. Така ще успявате да усетите фалша или опасността, ще можете да взимате по-правилни решения и да постигате желаното без да се налага да влизате в остри словесни сблъсъци и конфронтация. Енергията и емоциите ви са непостоянни и променливи. Въздържайте се от гневни изблици и се пазете от лоши и манипулативни хора.

На 17 февруари в часовете до обяд Луната е в благоприятен аспект с Нептун в Риби и ще оказва по-благотворно влияние за лечение или медицински изследвания, за творческа работа, за разкриване на тайни, за подпомагане на хора в нужда и т.н. Трябва да внимаваме обаче да не попадаме под нечие силно влияние и да се жертваме за нещо или някого, който не заслужава. Този ден е много положителен за родените под знаците и най-вече за родените през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Може някои от вас да бъдат по-разсеяни или замечтани, но въпреки това делата ще се движат „по течението“ без особени затруднения и конфликти. Решенията сами ще идват в съзнанието ви, затова наблюдавайте и слушайте повече околните. Добър ден за срещи с интересни хора и разговори за мистерии, за дълбинни изследвания на психиката и научно-изследователска работа. Този ден се очертава по-неблагоприятен като цяло за родените под знаците и най-вече през втората декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада. Луната в Скорпион образува дисхармоничен аспект с планетата на общуването Меркурий във Водолей. Ще ви бъде много трудно в общуването с хората, ще възникват често конфликти. Преценките ви ще са емоционално оцветени и по-неправилни, поради което това най-вероятно ще се отрази и на реакциите и решенията ви. Възможни са както жлъчни „престрелки“ с думи, така и проблеми с автомобила, с документи, с куриерски пратки и всякакви други меркуриански теми. Денят за вас не е добър за сделки и търговия, както и за участия в изпити или конкурси. Запазете идеите и мнението си за друг ден, когато хората ще са по-склонни да ви изслушат и разберат. Пазете документите и информацията си от загуби и кражби, бъдете по-внимателни и при шофиране. В световен план звездите създават опасност за тежки транспортни инциденти, за насилие над и между ученици, за атентати с коли – бомби, за политически и медийни скандали, протести и размирици. От 21:38 часа Луната вече е „без курс“.

През следващите дни не се препоръчват оперативни интервенции на дебелото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, за пиърсинг и татуировки. При случайни полови контакти трябва задължително да се използват предпазни средства, тъй като са възможни заболявания и инфекции, предавани по полов път. Избягвайте употребата на алкохол и наркотици; консумацията на храна, вода и други напитки, ако са налице индикации за замърсяване или ниско качество – възможни са интоксикации и бактериални инфекции.

Времето – Луната в Скорпион ще окаже влияние и върху времето през следващите дни. Очакванията ми са по-скоро за разкъсана облачност, по-ниски вечерни и сутрешни температури, с усилване и на вятъра в петък.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)