hs-2002-01-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 16 и 17 юли 2016

16 юли 2016

На 16 и 17 юли Луната транзитира през огнения знак Стрелец. Дните са много динамични и обещават интересни контакти и пътувания в личен план, а в световен – важни политически и търговски договаряния, провеждане на тържества и конкурси и т.н. Някои хора ще изразяват желанията и емоциите си по-свободно, ще се радват на положителна енергия от страна на звездите и на добро настроение. 16 юли е по-хармоничен ден за родените под знаците и предимно през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Въпреки, че Луната е в съвпад със Сатурн, имате отлични възможности да се докажете пред шефовете и обкръжението ви, поемайки важни отговорности, които трябва да изпълните, дори и да ви е трудно или много натоварено през деня. Съботният ден е по-труден енергийно за родените главно през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Съвпадът на Луната със Сатурн налага да свършите важни задачи в съботния ден, да се погрижите за възрастен роднина или да поемете отговорност. Независимо дали сте в офиса или в дома си ще сте доста натоварени с различни дейности. Хората с по-лабилна емоционалност може да се чувстват потиснати, самотни и недостатъчно оценени. Луната и Сатурн образуват неблагоприятни аспекти с Нептун в Риби и с Юпитер в Дева. Бъдете внимателни за измами и кражби, за неприятности с контролни органи, за инциденти (особено в планината, във вода, в мина, в бензиностанции или на нефтена платформа, на строеж), за интриги и конфликти с околните, от които да последват разочарования. Огнената Луна създава опасност от пожари, експлозии, инциденти и аварии с ж.п. транспорт, по време на лов / стрелба или при яздене на кон. Сатурн е достигнал 10 – 11 градуса на знака Стрелец, където се намира една от най-ярките звезди в съзвездие Скорпион Антарес – звезда с радиус 43 пъти по-голям от този на Слънцето и 425 пъти по-ярка от него. На 2 август и Марс навлиза в знака Стрелец, което ни обещава едни много динамични и екстремни в световен план месеци август и септември. Успоредно с всички изброени звездни разположения и аспекти Слънцето в Рак е в точна квадратура (силно стресиращ и неблагоприятен аспект) с Уран в Овен на 16 юли и опасността от неочаквани обрати, разруха и неочаквани събития не е отминала.

На 17 юли в часовете до обяд Луната образува хармоничен аспект с Уран в Овен, а от 11:57 до 22:33 часа българско време е „без курс“. Първата половина от деня е благоприятна да свършим по-важните задачи от ежедневието си, да пътуваме и се срещаме с интересни хора и с приятели, както и за обучение. След 11:57 часа идва времето за „нищоправене“. Лично аз го харесвам много, защото е чудесно време за почивка, за тотален релакс и вършене евентуално само на някои рутинни дейности. В този интервал от часове не предприемайте рисковани действия и не взимайте важни за бъдещето си решения. Денят е по-хармоничен енергийно за родените предимно през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Бих добавила към тази група късметлии и някои от третата декада на Стрелец, но само онези, които по рождение имат благоприятно аспектирано от останалите планети в хороскопа си Слънце. Единствено може да не ви достигат сили и издръжливост, а емоциите ви да са по-променливи, затова не се претоварвайте. За всички останали представители на трета декада Телец, Близнаци, Рак, Дева, Скорпион, Стрелец (с дисхармонични аспекти към Слънцето в хороскопа си), Козирог и Риби неделният ден може да е по-дискомфортен в емоционално отношение. Изолирайте се от разни дразнители по възможност и се отдайте на активна почивка и занимания с дейности, които ви носят удоволствие. Като казах „удоволствие“, та се сетих още нещо. Стрелецът е знак, който обича да си угажда и удовлетворява желанията си, което може да доведе до прекаляване. Стремете се да не преминавате границите на нормите както по отношение на храненето и пиенето, така и на поведението си. А властите ни да следят и пазят зорко границите ни, за да няма проблеми с имигранти.

Времето – в съботния ден може да се очакват превалявания и въпреки позицията на Луната в топлия огнен знак Стрелец, аспектите й създават предпоставка за валежи от дъжд и вероятно по-интензивни в планинските райони. Тези валежи ще окажат влияние осезаемо за понижение на температурите (Луната съвпада със Сатурн на 16 юли, а той има ограничаваща функция) през почивните дни. Не, че ще стане студено, но ще ни разхлади временно. Астрологията не притежава методи и средства за фиксиране на температурни стойности. В неделя очаквам по-ясно и приятно като цяло време. Може да има усилване на вятъра и отново краткотрайни превалявания на места, но планетите показват възможности за подобряване на времето и разкъсване на облачността.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)