hs-2007-16-e-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 16 и 17 януари 2018

16 януари 2018

На 16 и 17 януари до 10:32 часа българско време Луната е в знака Козирог. Луната е намаляваща преди Новолуние и енергията ни съответно е в своя минимум. Много от нас може да чувстват недостиг на сили и отпадналост, нежелание за работа и липса на настроение. Но позицията на Луната в Козирог няма да ни остави да мързелуваме и ще се наложи да поемем някои отговорности и ангажименти сериозно, да работим упорито, ако искаме да не изпуснем добри възможности и шанс за добиване на повече авторитет в работата и семейството си. На 16 януари Луната съвпада с Плутон в Козирог и заедно са в хармоничен аспект с Марс и Юпитер в Скорпион . Съвпадът на Луната с Плутон може да има по-неблагоприятно въздействие върху емоциите, физическото състояние или във взаимоотношенията с хората на този ден при родените под знаците и предимно през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. При някои от вас може да се появи главоболие, неспокоен сън или безсъние. На други може да се отрази върху емоционалното състояние – Плутон създава предпоставка за внезапно „изригващи“ емоции като вулкан. Луната в този знак не „се чувства“ добре и преживяванията ни могат да ни подтикват към по-остри реакции и негодувание, поради високи очаквания и изисквания. Новите идеи и предложения ще се приемат трудно, ще се придържаме повече към сигурното, традиционното. Избягвайте спорове и рисковани действия. Този ден е по-ползотворен и благоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Работата и вас ще натовари повече, но поне делата и взаимоотношенията ще вървят по-гладко, а резултатите от тях ще са положителни. Някои от вас имат шанс за издигане и повече авторитет. Бъдете активни и смели, късметът ще бъде с вас. Съвпадът на Луната с Плутон и предизвикателният аспект с Уран в Овен в световен план повишава опасността от насилие, отвличания, изчезване на възрастни хора, природни катаклизми, атентати; нарушаване на електроснабдяването, топло- или водоснабдяването. По-уязвими държави през тези два дни са Албания, Аржентина, България, Перу, Великобритания, Германия, Израел, Куба, Латвия, Македония, Нова Зеландия, Румъния, Русия, САЩ, Сирия, Словения и т.н.

В 04:17 часа българско време на 17 януари е Новолуние в Козирог. След тази дата Луната нараства и периодът от две седмици след него е благоприятен за всякакви нови начинания, но е неблагоприятен за операции (с изключение на животоспасяващите). Новолунията, както и Пълнолунията, са благоприятни за изчистване на организма от токсините и за провеждане на лунната диета. Приемайте повече вода и други течности без подсладители. Слънцето и Луната от хороскопа на Новолунието са в съвпад с Венера, но заедно те правят неблагоприятен аспект с Уран. Това са аспекти, които не са благоприятни както на самия ден до около обяд, така и през следващите седем дни най-малко за финансовите и партньорски въпроси, за юридически дела при родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Особено от първите четири знака се изисква повече компромиси в отношенията с любимите и партньорите, както и никакви финансови рискове. Възможни са конфликти и раздели с партньори, както и трудности от материално естество или загуба на средства, ако решите да предприемете финансов риск. Ако ви предстоят юридически дела и разрешаване на спорове през тази седмица, шансът да се разрешат във ваша полза е минимален, да не кажа нулев. Ако има възможност, отложете ги за по-късен етап. В световен план същите аспекти ще се отразят негативно в дипломатически отношения между държави, върху финансовия сектор и икономиката. Новолунието на 27 градуса в Козирог ще оказва по-положително влияние както на самия ден, така и през следващата седмица в партньорствата и финансовите дела при родените през трета декада на знаците и с рождена Венера в Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще се радвате на добри приходи и придобивки в семейството, на уважението от страна на шефове и на любовта на близките си. Ако имате юридически дела за разрешаване, можете да се радвате на успех в делата.

На 17 януари, в часовете от 08:30 до 10:32, Луната е „без курс“. В този интервал не взимайте важни за бъдещето решения, не започвайте нищо ново, внимавайте за грешки и инциденти. В 10:33 часа Луната преминава във въздушния знак Водолей. Луната в този знак ще има по-позитивно влияние за прокарването на нови идеи и проекти. Ще се насочим вниманието си повече към бъдещето и към по-глобални въпроси. Втората половина от деня е добра за научно-изследователски и хуманитарни дейности, за срещи с приятели или съмишленици, за семинари и конференции. Луната във Водолей през втората половина на деня ще има по-позитивно влияние за родените предимно през първа декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, докато за представителите на първа декада от знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби може да бъде по-напрегнат следобедния ден и някои от задачите по-трудно изпълними. Планирайте деня си така, че да мине всичко по-леко и „безоблачно“ в отношенията. А ако толкова ви влече да си кажете всичко „в прав текст“, бъдете готови и за последствията. В следобедните часове Луната не прави важни мажорни аспекти, но някои от нас ще са по-напрегнати емоционално, други с по-ексцентрично поведение, а трети ще се нуждаят от повече независимост в действията и ще им бъде трудно да се съобразяват с колектива. Всичко това може да напрегне обстановката, нужно е повече отстъпчивост. В дните на Новолуние не се препоръчват операции, особено при възрастни и тежко болни хора. На 17-ти не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Луната във Водолей е благоприятна за процедури, подобряващи кръвообращението. Избягвайте напрежение, уязвима е и нервната система.

Времето – очаквам през следващите два дни да се задържи облачно, с по-ниски температури и валежи от сняг, особено в планинските райони.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)