Хороскоп

Вашият хороскоп за 16, 17 и 18 януари 2016

16 януари 2016

На 16 януари Луната продължава транзита си в знака Овен. Освен, че в този знак Луната повишава динамиката, през този ден и аспектите й са доста предизвикателни, което допълнително ще повиши напрежението. Най-силно ще го усетят родените през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и родените през тези две декади на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната в сутрешните часове прави неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог, след това съвпада с Уран в Овен и накрая се активира неблагоприятен аспект с ретроградния Меркурий в Козирог. Опасностите, които тези планетни позиции могат да активират на този ден, са: нарушаване на комуникациите и по-сериозни скандали, опити за манипулиране и натиск, телефонни измами, агресивни прояви от всякакъв род; загуба на информация, документи, ключове, багаж и други, повреда на офис техника или домакински електроуреди, повреда в автомобила, неприятности с контролни органи, включително и по пътищата. Особено предпазливи бъдете при шофиране и за агресия от страна на когото и да било, за да избегнете по-тежки агресивни прояви и наранявания. Сдържайте емоциите си и не действайте прибързано. Звездната енергия е най-хармонична за родените под знаците и предимно през втората и трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Благоприятните аспекти на Луната с Венера и Сатурн в Стрелец ще активира много приятни интимни срещи и преживявания за вас. Ще бъдете харесвани от околните, ще се чувствате оценени от близки или шефове. Ще се радвате на хармония в обкръжението, на подаръци и печалби.

В 01:26 часа българско време на 17 януари Луната променя фазата си – фаза Първа четвърт, а от 01:26 до 07:48 часа е „без курс“. В 07:49 часа Луната преминава в земния знак Телец, където ще транзитира до 11:13 часа на 19 януари. В такива дни сме по-търпеливи, постоянни в желанията си, емоционално по-стабилни и практични. Повишава се желанието за споделяне, за ласки и хубава храна, за уют и спокойствие. Консумацията на сладките и тестени изделия е добре да бъде ограничена. Желателно в менюто ни да присъстват храни с високо съдържание на натриев сулфат, витамини А и Е. Препоръчително е да се пие повече вода, когато Луната е в земен знак. На 17, 18 и 19 януари не се препоръчват операции на гласните връзки, сливиците, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, освен ако не са животоспасяващи.

На 17 януари Луната в Телец през целия ден прави неблагоприятен аспект с Марс в Скорпион. Неделният ден и особено втората половина на деня се очертава по-динамичен за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Не предприемайте рисковани действия, бъдете по-отстъпчиви, внимавайте за травми и наранявания. В мунданен план са възможни пожари, природни катаклизми, бомбени атентати, инциденти от различно естество и т.н. По-спокоен се очертава денят за родените през първата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Хармоничният аспект на Луната и Нептун ще повиши желанието ви за романтика, творческото вдъхновение у творците, интуицията и състрадателността. Почивайте и релаксирайте активно. Една вана и масаж с ароматни масла от роза, мащерка или карамфил ще ви се отразят чудесно.

Първият работен ден на новата седмица, 18 януари, започва добре – Луната образува благоприятни аспекти поетапно с Плутон, Меркурий и Слънцето в Козирог, в късните вечерни часове образува голям земен тригон, активирайки благоприятния си аспект и към Юпитер в Дева. Звездната енергия благоприятства търговията, услугите, комуникациите, за взимането на добри решения за бъдещето, при работа с документация, за писане и учене, за информационния обмен. Добър ден за науката, а също и за държавния апарат с възможност за разглеждане и приемане на важни закони и правилници. В личен план денят е най-благоприятен за родените през втората и трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. За родените през втората и трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от тези две декади Луната в Телец прави неблагоприятни аспекти към вашето Слънце. Това не означава, че нищо няма да е наред при вас. Енергията ви може да е намалена, задачите и общуването – малко затруднени. Успехи и изяви също могат да бъдат постигани по-трудно. Организирайте по възможност делата и срещите си така, че да не се натоварвате излишно и да си създавате напрежение. Работата няма край, нито пък някой друг ще я свърши вместо вас, затова планирайте всичко по приоритет.

Времето – в съботния ден очаквам да се усили вятъра. На места може да има дори бури, особено в планинските райони. Температурите в неделя и понеделник вече трябва да бъдат по-ниски и зимата да напомни за себе си с валежи от сняг.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)