hs-2005-15-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 17, 18 и 19 декември 2016

17 декември 2016

На 17 и 18 декември Луната транзитира през огнения знак Лъв. През тези дни ще нарасне желанието да бъдем в центъра на вниманието, да се изявим и да се откроим от останалите хора. Ще бъдем с приповдигнато настроение, ще привличаме вниманието на хората със слънчевата си усмивка и щедрото си сърце. Повишава се желанието също за забавления и игри, за любов, купони и посещения на театри, изложби, цирк, дискотеки и т.н. Обърнете повече внимание на любимите си хора и най-вече на децата. Не се препоръчват операции на сърцето, вените, диафрагмата, мозъка. При Луна в Лъв е уязвима сърдечната дейност.

На 17 декември Луната в Лъв е в неблагоприятен аспект с Венера във Водолей – „малката благодетелка“. Звездите може да подложат на изпитание взаимоотношенията с партньори при някои от представителите на втора декада от знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при родените през втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Денят не е добър за изясняване на отношения, както и за финансови дела и капиталовложения. Бъдете внимателни както с партньорите си, така и с парите. Ако през укинда сте извън дома, вземете превантивни мерки срещу обири на пари и ценности. Може да чувствате необходимост от повече внимание, да сте по-емоционални и взискателни към хората. Но точно сега трябва да бъдете по-щедри и не толкова изискващи. Раздавайте щедро обичта си и ще бъдете щедро възнаградени за проявеното търпение и толерантност. В по-късните часове на деня Луната образува благоприятни аспекти с Юпитер във Везни, със Сатурн в Стрелец и с Уран в Овен. Нощният живот ще кипи от благодатна звездна енергия, която ще бъде активна и в неделния ден. Съботният ден ще бъде най-положителен за родените под знаците и предимно през втората декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Очакват ви приятни мигове с близки хора и приятели, тържества и партита, пътувания и много интересни контакти.

В неделния ден, 18 декември, Луната в Лъв активира благоприятен аспект със Слънцето в Стрелец, а през втората половина на деня вече активира и неблагоприятен аспект с планетата на инцидентите Марс във Водолей. Този ден се очертава по-неблагоприятен като цяло и особено през втората половина на деня за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Ако сте планирали пътуване, по-добре го осъществете в часовете преди обед. Опозицията на Луната с Марс създава предпоставка за инциденти и неприятности, особено с контролните органи по пътищата. Дори и да не пътувате, внимавайте за кавги, защото ще се чувствате по-раздразнителни. Звездите на този ден са най-благосклонни към родените под знаците и предимно през третата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Хармоничният аспект на Слънцето в Стрелец с вашето Слънце ще внесе много топлота и хармония в отношенията с хората от обкръжението ви. Ще се забавлявате и радвате на чудесни мигове и емоционални преживявания. От 18:55 часа българско време до 19:52 Луната е „без курс“ – вече си знаете какво не е добре да правите в тези часове. Бъдете на безопасно място и не предприемайте рисковани действия.

В 19:53 часа на 18 декември Луната преминава в земния знак Дева, където ще бъде и през следващите два дни. Новата работна седмица стартираме на 19 декември с Луна в Дева – няма как, време е да свършим и малко работа. Купонът и веселбата приключиха! Девата е знак, който е много трудолюбив и практичен. Така че и ние, щем не щем, ще се наложи да работим усърдно през следващите два дни. Проблем, обаче, може да ни създаде Нептун, с който Луната образува в понеделник неблагоприятен аспект. Може да бъдем по-разсеяни или да не ни се работи все още, но нямаме избор – има задачи, които не могат да чакат. А вие внимавайте за грешки. Освен това Нептун има връзка с интригите, измамите, задкулисните действия и кражбите, за които също е добре да сте нащрек, ако искате да не ви олекнат джобовете в градския транспорт. Не вярвайте и на телефонни измамници, както и на всякакви други хора, ако не сте проверили поне два пъти информацията. В медицинската астрология Нептун има връзка с интоксикациите, обгазяванията, алергиите, психо-емоционалните проблеми и инфекциите. В топлите страни създава опасност и за инциденти във вода. В допълнение и Меркурий е в съвпад с Плутон, а те създават опасност от тежки транспортни инциденти, инциденти с ученици/в училища, както и бомбени атентати в уязвимите страни. В личен план 19 декември е по-дисхармоничен ден за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от първите две декади. По-успешен и ползотворен ще бъде деня за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Меркурий в Козирог на 18 декември вече е в стационарно положение и ще се движи ретроградно от 20.12.2016 до 08.01.2017 г. Той се свързва с интелекта, комуникациите, търговията, договарянията, транспортните средства и пътищата, съобщенията, науката, техниката, документацията и информацията. Когато Меркурий е ретрограден той влияе по-неблагоприятно върху някои или върху всички меркуриеви дела, които управлява като ги обърква или забавя във времето. Общуването между хората, транспорта и комуникациите могат да се нарушат. Договарянията може да са неуспешни. Може да се повиши общественото недоволство и често в такива периоди има стачки и протести. Техниката в дома или офиса, автомобилите се повреждат, загубва се информация или документи. Особено внимателни трябва да бъдете с информацията в компютъра си, защото съществува опасност от загуба на информация, от хакерски атаки. Не е благоприятно при ретрограден Меркурий да се купува битова или офис техника, телефони, автомобили, машини и всякаква друга техника, освен ако нямате по рождение в хороскопа си ретрограден Меркурий. Могат да покажат дефект на по-късен етап, да се повредят или счупят преждевременно, да ги изгубите или да ги откраднат. В такива периоди можете да срещнете стар приятел или съученик, когото не сте виждали отдавна. Благоприятно време за ремонт, реконструкция, реорганизация, реимунизация, реекспорт, рефинансиране и т.н. Можете да поправите грешка от миналото, да довършите стари и недовършени дела, да върнете пари или друго, което сте взели в заем.

На 19 декември и Марс преминава от Водолей в знака Риби, където ще транзитира до 27.01.2017 год. включително. Телците, Лъвовете, Скорпионите и Водолеите могат да отдъхнат. Периодът ще бъде много динамичен за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и особено за Рибите. Навлизате в етап, в който трябва да положите повече усилия и да се преборите за назрелите въпроси и да направите важни избори за себе си. При всеки от вас влиянието може да бъде в различни свери, което зависи от рождените ви хороскопи. Но едно е сигурно – трябва да действате! Марс в Риби не е от най-действените и родените с такъв Марс са алтруисти, мислещи повече за доброто и комфорта на близките си. Но не бива и да позволявате да ви използват толкова, че да изпаднете в ролята на жертва. Повишава се чувствителността и интуицията, желанието да помогнем на социално слаби и болни хора, но практичността ще куца. Добър период за усамотение и възстановяване, за творческа работа, за духовни търсения. В този период не е благоприятно да се пътува по вода. Марс в края на декември и в началото на месец януари 2017-та ще съвпадне с Нептун, а това ще създава опасности, свързани с вода в по-топлите страни (наводнения, инциденти с плавателни съдове) и с измръзвания в страните, където е зима – очаквам сериозно застудяване и снеговалежи, като в някои страни може да се стигне до бедствени ситуации (у нас също). В личен план посочените знаци трябва да са по-внимателни за измами и кражби, за конфликти в семейството и на работното място, за финансовите въпроси, както и за здравето си, разбира се. Пазете краката от травми и измръзвания. Съвпадът Марс/Нептун може да даде и разпространение на инфекции.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)