hs-1999-20-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 18 и 19 август 2016

18 август 2016

На 18 август е Пълнолуние в знака Водолей на 26 градуса. Водолеят е зодиакален знак, управляван от планетата Уран. Настъпва време да приключим започнати на по-ранен етап проекти, групови дейности или да сме на финалната права по подготовката на такива. Пълнолунията и дните след тях са благоприятно време за завършек на нещо важно, за приключване на даден етап от развитието ни, за изчистване на организма ни чрез лунната диета. Двете следващи седмици след него са благоприятни и за оперативни интервенции. Трябва да се вземе предвид и предстоящото ретроградно движение на Меркурий между 30 август и 22 септември, което не благоприятства интервенции, поради възможността за повторни ревизии на по-късен етап, ако бъдат извършени в този период. Луната във Водолей подтиква към изяви на личности с нестандартни идеи и иновативни подходи, повишава желанието за свобода и независимост. Каквито и гениални идеи да ни хрумват, те все пак трябва да бъдат осъществими, а рискът – предварително добре обмислен.

Пълнолунието във Водолей налага повече емоционална дистанцираност, трезв поглед и логично мислене. Емоциите и личните пристрастия трябва да отидат на заден план, а на преден да бъдат делата и въпросите, свързани с общочовешки каузи и осъществяването на бъдещи прогресивни идеи и проекти. Пълнолунието образува хармоничен аспект със собствения си планетен управител Уран в Овен. В световен план през следващите две седмици може да се очакват важни научно-технически открития и медицински разработки, приключването на работата по проекти с бъдещи положителни резултати за хората, включително и енергийни. Искам да припомня и за „взривоопасните“ аспекти на Марс и Сатурн в Стрелец с Юпитер в Дева и Нептун в Риби през следващите дни, особено за съвпада на Марс и Сатурн с неподвижната звезда Антарес от съзвездието Скорпион. Самият съвпад на Марс и Сатурн се активира най-съществено на 19 август, когато Луната ще бъде в Риби и ще се включи с допълнителен предизвикателен аспект към тях. До края на месеца планетите ще бъдат със силно въздействие върху света, особено на 21, 25 и 28 август. На 25 август двете планети Марс и Сатурн са в точен съвпад със звездата Антарес. А тази звезда в астрологията е всеизвестна с негативното си влияние и опасности от по-тежки събития в световен план. В личен план той ще окаже своето неблагоприятно въздействие и върху родените под знаците от първа и втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

В личен план 18 август е по-неблагоприятен за родените главно през третата декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. По време на Пълнолуние емоциите са в своя пик, а Луната във Водолей изисква емоционално дистанциране, логична мисъл и трезво взимане на решения. Това противоречие може да повиши нервното напрежение и да породи конфликти при някои от вас. Бъдете и по-предпазливи за инциденти и някакви неприятности в ежедневието, а и като цяло през следващите две седмици (особено първите четири знака). Енергиите за деня носят положителен заряд, а Луната във Водолей дава обещания за успешни и ползотворни следващи две седмици на родените главно през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. В коя сфера точно ще бъдат тези постижения и хармония зависи единствено от личния хороскоп и часът на раждане на всеки от вас. От 12:27 до 19:34 часа българско време Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака – в 19:35 тя навлиза във водния знак Риби. През втората половина на деня вършете основно рутинни задачи и не предприемайте рисковани действия. Луната в Риби подтиква към отдръпване от света, към ползването на всякакви методи и средства за възстановяване на енергията и емоционалното ни равновесие. По-предпазливи във вечерните и нощни часове трябва да бъдат родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 19 август Луната в Риби може да ви кара да се чувствате по-емоционални и чувствителни, състрадателни и готови да помогнете на хора в нужда. Но предвид съвпада на Луната с Нептун в Риби и неблагоприятните им аспекти към Марс и Сатурн в Стрелец до обяд, а през втората половина на деня и към Венера в Дева, на този ден се активират възможни затруднения и проблеми пред родените през първата и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей. Не позволявайте да ви използват и бъдете нащрек за кражби, фалшификации и измами. Родените и с Венера в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби трябва да бъдат по-внимателни в партньорствата и брака – възможни са разочарования и изневери. При по-агресивни и с психични отклонения хора не са изключени прояви на агресия и автоагресия. Ограничете алкохола и силните успокоителни медикаменти, избягвайте употребата на наркотични вещества. Денят не е благоприятен също за поставяне на ваксини и извършване на медицински изследвания с инжектиране на контрастни вещества при хора с повишена чувствителност и склонност към алергии. Избягвайте басейни и ползването на вани, пътуване по вода. Бъдете внимателни при къпане в морето и в други водоеми. Звездите създават предпоставка за тези възможни прояви в мунданен план. Повишава се опасността от финансови сривове, тежки атентати и други повратни моменти в горещите точки по света, от природни бедствия, инциденти с кораби и от интоксикации – както в личен план при представителите на уязвимите знаци, така и за отравяния/замърсявания на води, почва, животни и т.н. Да видим как това Пълнолуние ще се отрази на САЩ, тъй като то образува много точни аспекти в хороскопа на държавата – Луната във Водолей е в съвпад с Луната от хороскопа им, а Марс и Сатурн в Стрелец са на Асцендента им, представящ територията на страната. Преди няколко дни вече споменах за своите притеснения във връзка с възможен тежък инцидент/експлозия, нов атентат или природен катаклизъм там в периода до и около Новолунието на 1 септември, когато е и слънчевото затъмнение. Дано не съм права. Най-положителното отработване на Луната в Риби с предизвикателните й аспекти е чрез проява на най-висшата Нептунова любов – работа за общочовешки каузи, подпомагане на болни и социално слаби с дарения, безвъзмездна помощ и подкрепа в различни направления в социалния живот. Благоприятен ден за разкриване на престъпления и тайни заговори, за творчески занимания, духовни търсения, слушане на приятна музика, танци, уединение и съединение с Бога в търсенето на хармония и любов.

Дните по време и около Пълнолуние не са благоприятни по принцип за оперативни интервенции, тъй като се повишава опасността от кръвоизливи и усложнения, а възстановяването по-бавно и трудно. 18 август е особено неблагоприятен ден за операции на апендикса, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията, сърдечно-съдови интервенции. На 19 август не се препоръчват операции на лимфната система, отстраняване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, на пръстите и глезените на краката. Както споменах по-горе този ден крие опасности за отравяния от различно естество, алергични прояви, коматозни състояния, както и за инциденти във вода.

Времето – на 18 август тенденциите са за по-променливо време и разкъсана облачност. Може да има краткотрайни валежи и усилване на вятъра. На 19-ти Луната в Риби и съвпадът й с Нептун повишава влажността и е много възможно да вали дъжд, особено в планинските и североизточните части на страната. Не забравяйте да си вземете чадърчето, когато излизате. В хороскопа на Пълнолунието на 18 август има индикации за ново застудяване и валежи от дъжд в определени дни от следващите две седмици – на 19, 20, 25, 26 и 28 август.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)