hs-2007-34-b-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 18 и 19 май 2016

18 май 2016

На 18 май в сутрешните часове Луната във Везни все още е под силното въздействие на предизвикателния аспект с Плутон в Козирог. През втората половина на деня се активира такъв аспект и с Уран в Овен. Поради това денят се очертава по-динамичен и да сме подложени на напрежение. Въпреки, че Луната във Везни подсилва стремежа към търсене на баланс и сътрудничество, към любов и творчество, Плутон и Уран ще повишат импулсивността и желанието за поемане на риск, а някои хора може да се чувстват много неспокойни, обидчиви и упорити. Звездите са склонни да ни поднесат внезапни предизвикателства и неочаквани обрати, с които да се наложи да се справят някои от нас. Ще правим преценки, ще претегляме и ще искаме да въздадем справедливост на всеки, но трябва да сме готови и за компромиси. Тъй като Уран има отношение към новите технологии и електричеството, пазете техниката си от повреди и работете по-внимателно с електрически уреди.

18 май е неблагоприятен ден за родените през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от същите декади. Вместо да позволявате на енергиите да ви влияят в отрицателен аспект, бъдете по-отворени и толерантни към чуждото мнение, избягвайте конфликти и не използвайте манипулативни методи за постигане на целите си. Разбира се, не бива да позволявате и вас да притискат и манипулират другите. Спокойствието и успехът ви ще зависят от способността ви да гледате на нещата малко „отгоре“ и да си сътрудничите с хората. Отговорностите трябва да бъдат разпределяни с партньорите както в семейството, така и в работния колектив.

В мунданен план на 18 май отново се повишава опасността от тежки аварии и инциденти, от атентати и природни бедствия, от прекъсване на електричеството в някои населени места, нарушаване на връзките и т.н. Луната във Везни е в благоприятен аспект за родените под знаците и предимно през третата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Въпреки напрежението сред звездите, те са по-благосклонни към вас на този ден и ще имате възможността да постигнете много, да се изявявате по-успешно и да бъдете в хармония преди всичко със себе си, а от там и с другите хора. От 18:23 часа българско време до 09:29 часа на 19 май Луната е „без курс“. В този интервал от време не предприемайте рисковани действия, бъдете на сигурно място и не взимайте важни за бъдещето решения.

В 09:30 часа на 19 май Луната навлиза във водния фиксиран (неподвижен) знак Скорпион. Външно може да сме по-отпуснати и не толкова активни, но на вътрешно ниво ще сме като дремещ вулкан от желания, чувства и емоции. Няма да бъдем толкова импулсивни, но няма и да сме склонни към отстъпки. Ще сме много по-упорити и настойчиви за постигане на всяка наша цел. А някои по-ниско еволюирали хора ще са склонни към манипулиране, психологически натиск и отмъстителност. Ще се стремят да прекрачат закона и социалните норми на поведение, да разрушават съществуващ вече ред и да създават свой. Тъй като Скорпион е воден знак, ще бъдем по-емоционални, раними и интуитивни като цяло през следващите 3 дни. Денят е благоприятен за проучвания, за научно-изследователска работа и разкриване на тайни. Ще бъде засилен интересът към невидимия свят и мистериите, към темите за живота и смъртта. Енергията на Скорпион трябва да бъде използвана градивно и за положителни цели, защото може да бъде както разрушаваща, така и саморазрушаваща.

19 май е по-благоприятен ден за родените под знаците и предимно през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Освен силната чувствителност и емоционалност, ще бъде повишена и интуицията повече от друг път. Ще бъдете много задълбочени и отговорни към работата си и към поетите ангажименти. Амбициите и целите ви ще се осъществяват, защото сте дисциплинирани и със сериозен подход. Докато за родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец целите могат да бъдат по-трудни за постигане, а взаимоотношенията с хората – по-трудни. Първите четири знака са много по-упорити и неотстъпчиви по принцип, а на този ден нежеланието да се съобразяват с мнението на хората и да налагат своето може само да им усложни живота и изнерви допълнително. Сдържаността в емоциите и интуитивния подход към хората ще ви носят повече позитиви. Бъдете внимателни също за травми, инциденти. Представителите на първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец ще се наложи да бъдат по-адаптивни. Не сте в добра позиция да изисквате, да сте прекалено критични и конфликтни.

На 18 май не се препоръчват операции на бъбреците и пикочния мехур, околощитовидните жлези, поясните прешлени, естетични и коригиращи интервенции. А на 19 май не се препоръчват интервенции на дебелото черво, в областта на сфинктера, пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори и пиърсинг. Налице са много звездни фактори, които са неблагоприятни като цяло за медицинските интервенции, но ако се касае за спешна и неотложна помощ, тези препоръки автоматично отпадат. На първо място двете ретроградни планети Меркурий и Марс, след това растящата Луна и не на последно място по важност позицията на Луната в Скорпион са допълващи неблагоприятната картина по отношение на медицинските интервенции и изследвания.

Времето – на 18 май очаквам облачността да е по-разкъсана, но да се усили вятърът. И само на отделни места, предимно в следобедните часове – между 17 и 18 часа, може да превали краткотраен дъжд и да прегърми. Тенденцията е към облачно време и през следващите три дни на 19, 20 и 21 май, когато Луната е в знака Скорпион. Очаквам понижение с няколко градуса на температурите, както и валежи от дъжд. Но на 19 май валежи може да се очакват в по-малко количество, като по-количествени могат да бъдат на 20 и 21 май, когато Луната в Скорпион ще образува някои по-напрегнати аспекти с другите планети. Очаквайте хороскопа за следващите дни, а на 21 срещу 22 май е Пълнолуние.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)