hs-2007-16-e-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 3, 4 и 5 октомври

03 октомври 2015

На 3 октомври Луната продължава своето пътешествие през последните 10 градуса на подвижните Близнаци. Но на този ден неблагоприятните аспекти вече са отминали в мунданен план. Енергиите започват да се поуспокояват. Луната на 3 октомври в сутрешните часове образува хармоничен аспект с Уран в Овен, а в ранния следобед оформя такъв и с Венера в Лъв. Тази звездна хармония ще окаже най-положително въздействие върху чувствата и емоциите при родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Лъв, Везни, Водолей и при някои от представителите на трета декада Близнаци, които в рождения си хороскоп имат благоприятни аспекти към Слънцето. Представителите на изброените знаци могат да разчитат на своята харизма и на уважението на хората в постигането на целите си. Очаквайте неочакваното и бъдете готови да полетите на гребена на вълната. Разчитайте на придобивки и на подкрепата от страна на приятелите и любимите ви хора. Любовта ще ви вдъхновява и мотивира. Планетните аспекти са дисхармонични за родените предимно през третата декада на знаците Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион, Козирог и за известен процент от третата декада на Близнаците, които имат неблагоприятни аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп. Дали имат или нямат такива аспекти, могат да знаят тези, които са ползвали услуги на астролог. Луната в Близнаци може да създава напрежение в емоционален аспект, при болните хора да окаже влияние върху здравния им статус. Повишено трябва да бъде вниманието ви за неприятности, инциденти и във взаимоотношенията с хората през този ден. Денят ви не е от най-късметлийските, затова избягвайте пряка конфронтация, както и прекалено натоварване – физическо или психо-емоционално. От 20:18 часа българско време на 3 октомври до 03:22 часа на 4 октомври Луната е „без курс“. В този интервал от време бъдете на безопасно място и не предприемайте рисковани действия.

На 4 октомври в 03:23 часа Луната навлиза във водния кардинален знак Рак. Тук Луната е в силна позиция. Акцентите за деня в личен план са взаимоотношенията и комфорта в семейството и родителите, разрешаване на битови въпроси. А в обществото на дневен ред ще бъдат темите за националната сигурност, военно морските сили като част от въоръжените сили на армията, социални въпроси, развитието на подрастващите, имотното състояние на обществени личности и пазара на имотите. Могат да бъдат обсъждани и наболели въпроси свързани с млекопроизводството, животновъдството, зеленчукопроизводството и качеството на храните като цяло. Следващите 2-3 дни са благоприятни за ремонтни дейности, почистване и подреждане на дома, за семейни тържества, медитация, за покупко-продажба на имоти или уреждане на имуществени въпроси.

На 4 октомври Луната в Рак първо образува предизвикателен аспект с ретроградния Меркурий във Везни. Звездите на този ден създават предпоставка за емоционално напрежение, нелогично мислене и взимане по-скоро на емоционални решения. Хората ще са склонни лесно да се обиждат, да се сърдят и влизат в словесни битки. Общуването ще бъде затруднено. Може да срещате трудности в контакти с чиновници, с куриерски фирми, в отношенията с колеги, подчинени или наематели. Не е изключено да възникнат технически проблеми, да има нарушения в транспортния трафик или комуникационните средства – телефони, компютърни системи и т.н. В личен план по-уязвими са родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. В обедните часове на деня Луната оформя вече благоприятен аспект с Марс в Дева и с Нептун в Риби. Той ще зареди с енергия и желание за победи предимно родените през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Козирог. Ще успявате с лекота и ще се радвате на уважението на хората. Ще бъде засилена интуицията и въображението при много хора, които ще им помагат. Представителите на първата декада на Рак също ще бъдат по-активни и няма да им липсва желание за доминиране, но трябва да се пазят от сериозни конфликти, при работа с документация и с техника, при шофиране, при вземането на решения, в общуването с хората и т.н.

В нощните часове на 4 срещу 5 октомври Луната в Рак активира неблагоприятни аспекти със Слънцето във Везни и с Плутон в Козирог, а в 00:06 часа българско време на 5 октомври Луната променя своята фаза – фаза Последва четвърт (фиг. 1). От астрологична гледна точка Слънцето и Луната в този час са в точен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях). Това е напрегнат аспект и създава предпоставка за повишаване на напрежението в обществото и света както по отношение на обществено – политическите въпроси, така в метеорологично отношение. Предизвикателните аспекти най-общо казано предизвикват хората към действия, затова на този ден може да се очаква засилена активност, напрежение в личен и в световен план, военни атаки и прояви на агресия. В личен план напрежение ще усещат родените под знаците и най-вече през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора и трета декада. Опозицията на Луната с Плутон и квадратурата към Слънцето засилват егото, а подсъзнателно желанието за себедоказване и доминиране над другите, отмъстителността, агресията, разрушението и саморазрушението.

Хороскопът на лунната фаза Първа четвърт бележи не само 5 октомври като по-динамичен и напрегнат, но и предстоящата седмица като цяло. Както на 5 октомври, така и през следващите 7 дни, у нас трябва да бъдат взети по-сериозни мерки за сигурността в страната, поради завишаването на опасността от атентат. Полицията и Бърза помощ също ще имат повече работа, поради повишеният риск от по-тежки криминални престъпления и инциденти. В хороскопа на България Луната е в точен съвпад със Сатурн в Рак в 7 дом от хороскопа ни – домът на партньорите и опонентите ни, на явните ни врагове. Тъй като и прогресивната Луна е в съвпад с транзитния Сатурн в Стрелец, а транзитният Марс в Дева е на дирекционния ни Асцендент, това повишава опасността както за атентат, така и за посегателство над живота на политик, за смяна на министри, за инцидент – в предприятие, в мина, на строеж, в планината, в църква, по границата ни или с плавателен съд. Дано се разминем само с някакво неразбирателство по определен външно или вътрешно политически въпрос с партньори или опоненти. Бъдете внимателни и по-предпазливи през следващите 7 дни. В хороскопите на САЩ, Великобритания, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Косово, Либия, Полша, Словакия и други също има индикации за напрежение от различно естество.

На 3 октомври не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости, ключиците, костите на китките на ръцете. Протеините и мазнините ще се усвояват по-лесно на този ден. Разходката на чист въздух ще ви се отрази добре както на белодробната, така и на нервната система. На 4 и 5 октомври не се препоръчват операции на стомаха, хранопровода, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Ограничете мазнините, месото, захарта, алкохола и нишестените храни. Рибата и всякакви други морски дарове, въглехидратите, плодовете и зеленчуците ще се усвояват добре от организма.

Времето – в съботния ден е по-вероятно времето да се задържи слънчево, с лек вятър. Тенденцията за усилване на вятъра и заоблачаване е по-скоро за неделя – в по-късните часове на деня. В неделя срещу понеделник и в понеделник може да се очакват внезапни промени във времето – усилване на вятъра, застудяване и валежи от сняг по високите части на планините, а в по-ниските райони валежи от дъжд. Планетните аспекти създават предпоставка и за гръмотевични бури в понеделник. Във вторник и сряда обаче това ще се промени и очаквам отново слънчеви октомврийски дни.

Пожелавам ви приятни дни!

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)