hs-2001-25-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 30 и 31 август 2016

30 август 2016

На 30 и 31 август Луната продължава своя транзит през огнения знак Лъв. При някои хора се повишава желанието за развлечения и романтични срещи, при други за нов бизнес или нови насоки в житейски план, а при трети – за налагане на мнение и дори диктат. На 30 август Луната образува благоприятни аспекти с Марс и Сатурн в Стрелец. Те носят добри възможности в работен план и във финансов аспект за родените през втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Дори и да се наложи да водите борба за постигането на дадена цел, то резултатът ще бъде във ваша полза. На успех ще се радват смелите, бързите, отговорните и честните. Вашите шефове ще приемат добре мнението и идеите ви, ще получавате уважението на хората. Сърдечните отношения също ще бъдат интересни и положителни, дори и да са по-динамични като преживяване. Луната в Лъв е в дисхармония с рожденото Слънце на представителите от втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от втора декада. Да не забравяме, че Луната в Лъв прави хармонични аспекти и делата на Лъвовете може да не са чак така затруднени, но предвид образуващото се символично новолуние на транзитната Луна с тяхното Слънце, може енергията им за деня да бъде недостатъчна, както и да преживяват някои неща по-емоционално.

На 30 август малката благодетелка Венера навлиза в знака Везни, който тя управлява и където ще се чувства отлично до 23 септември включително. В световен план тя ще оказва по-благотворно влияние върху партньорските взаимоотношения и дипломацията, финансовия сектор, законодателната сфера, за творците и културните дейци и съответно върху тяхната работа. Единствено в периодите 8 – 12 и 16 – 20 септември Венера ще сключи неблагоприятни аспекти първо с Плутон в Козирог, а след това и с Уран в Овен. Това са дни, в които може да има финансови трусове, крупни обири на ценности и пари, проблеми в дипломатическите отношения. Везни е знакът на баланса и красотата, а Венера във Везни донякъде ще компенсира неприятното влияние на „лошия палавник“ Меркурий, който ще бъде ретрограден през септември. В личен план Венера във Везни ще донесе повече придобивки, печалби и награди на родените под знаците и/или с рождена Венера в Близнаци, Лъв, Везни и Водолей. Изключение могат да направят единствено онези представители на знака и с Венера във Везни, които имат неблагоприятни аспекти от други планети към тях в рождения си хороскоп. По-търпеливи в партньорствата и брака, по-внимателни с финансите, да спазват законите и правилниците, ако щете дори и по отношение на медицински интервенции, целящи коригиране трябва да бъдат особено предпазливи родените под знаците или с Венера в Овен, Рак, Везни и Козирог.

На 31 август в ранните сутрешни часове Луната в Лъв образува благоприятен аспект с Уран в Овен, а от 07:20 до 18:22 е „без курс“. Поради това денят се очертава неефективен за взимане на важни и дългосрочни решения, за рисковани действия, за подписване на договори и за нови начинания. Тъй като на 1 септември предстои Новолуние, а и слънчево затъмнение, то енергията ни е намалена и не се учудвайте, ако на 31-ви се чувствате по-отпаднали и не ви се върши нищо. Вършете предимно рутинни дейности и внимавайте за грешки. На този ден звездните енергии са по-дисхармонични за родените вече през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Докато за родените през трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец звездите ще са по-благосклонни и планираните задачи ще вървят както са запланувани, но и вие не предприемайте важни дела или нови дейности. В 18:23 часа Луната навлиза в земния знак Дева и постепенно се придвижва към съвпад със Слънцето (Новолуние и затъмнение), което ще бъде на 01.09.2016 в 12:03 часа българско време. Но до този час Луната ще бъде „невидима“, балсамична, което ще оказва доста мощно влияние върху емоционалното състояние, а и върху здравето при болните и възрастни хора, родени през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. повече подробности за влияние на затъмнението очаквайте в следващия хороскоп. В световен план 31 август също е по-неблагоприятен, тъй като опасността от инциденти е завишена.

Друга важна звездна подробност е, че от 29 август Меркурий в Дева е в стационарно положение и на 1 септември вече тръгва в ретроградно движение до 22 септември включително (на 21 и 22.09 също е стационарен). Меркурий е планета на общуването, разума, науката и техниката, транспорта, средствата за комуникации и връзките. Ретроградният Меркурий в Дева ще ни предостави възможността да се обърнем назад, да се вгледаме в и около себе си, да направим ревизия и анализ на наши минали действия. Както се казва, да дръпнем чертата и да направим равносметка за много неща, както и за взаимоотношения с приятели и роднини. Периодът не е благоприятен за покупка на техника, автомобил, телефон и друга апаратура, за започване на нови начинания, нова работа, лични или бизнес взаимоотношения, за уреждане на документи. Периодът е благоприятен обаче да направите „ревизия“ на вашата фирма и дейности, на вашето здраве и здравни навици (знакът Дева е знак на здравето) и ако се налага, направете необходимите изследвания, но не и планови операции, особено ако са на червата, черния дроб, панкреаса или жлъчката. Тези препоръки не са в сила при спешните и неотложни състояния. Възможно е да се наложи да се направят структурни промени във фирмата – преместване на офиса, намаляване на персонала, дори закриване на фирми и освобождаване на офис, поради невъзможност за плащане на наема. На дневен ред при някои хора може да възникнат проблеми в отношенията с роднини или с колеги. По време на ретрограден Меркурий са затруднени комуникациите, а в Дева може да се повиши критичното отношение и взискателността у някои хора, а това да доведе до неразбирателства и усложнение на отношенията. В обществен план на фокус могат да бъдат освен темите за фирмите и работодателите, транспорта и качеството на услугите, а също и здравеопазването. По-съществени проблеми в мунданен план ретроградният Меркурий може да донесе в периода 8 – 16 септември. При ретроградно движение на Меркурий е добре да се върши всичко, което започва с представката „ре-„. В личен план ще усетят по-неблагоприятно влиянието на ретроградния Меркурий в Дева родените под знаците и с рожден Меркурий в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете внимателни в общуването, при работа с документи, при шофиране. Докато родените под знаците и с рожден Меркурий в Телец, Рак, Скорпион и Козирог (особено, ако и в рождения хороскоп Меркурий е ретрограден) може да се очакват и връщане на предложения от миналото, на документи, отговори по конкретни казуси, срещи със стари приятели, колеги или съученици, ремонтни дейности, довършване на обучение, на писмени разработки, романи и т.н.

На 30 и 31 август не се препоръчват операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата, мозъчните интервенции. На 1 септември не се препоръчват изобщо оперативни интервенции, тъй като е ден със слънчево затъмнение в знака Дева. Затова особено опасно е да се оперират на този ден червата, черния дроб, дванадесетопръстника, панкреаса или жлъчката, ако не е наложително. Храната на 30 и 31 август е желателно да бъде по-богата на белтъчини, магнезий, витамини С и Е.

Времето – дори и на места да бъде по-облачно или пък да бъде разкъсана облачността, при Луна в Лъв температурите не очаквам да се понижат, напротив. Очаквам следващите два дни да бъдат топли и в много райони да бъде слънчево. На 31 август може да бъде по-променливо времето, някъде да превали, но не и нещо по-сериозно. За 1 септември мисля, че вече може да се очакват по-бурни действия от страна на природата.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)