Вашият хороскоп

Вашият хороскоп за 4 и 5 август 2015

04 август 2015

На 4 и 5 август Луната преминава през огнения знак Овен, намаляваща до Новолунието на 14 август. Време е да вземем нещата в свои ръце и да поемем инициатива. В такива дни сме по-смели и импулсивни, склонни към поемане на риск, с желание за борба и доминиране. Емоциите са горещи, страстта пламва мигновено. В някои ситуации може да сме по-избухливи и груби. Прекалената импулсивност и необмислени действия могат да доведат до конфликтни ситуации. Трудно се справяме в такива дни с рутинни задачи, изискващи постоянство и търпение. Дните са подходящи за бързи и краткосрочни дейности, за смели решения, за спорт и състезания. Използвайте своята находчивост и изобретателност, бъдете инициативни, отстоявайте своето мнение и решения. Но бъдете и по-дисциплинирани, ако държите да получите аплодисменти и уважение. Не прибързвайте с преценките за хората и с действията си. Знаете поговорката „Десет пъти мери, един път режи!“.

На 4 и 5 август не се препоръчват оперативни интервенции на мозъка, очите (особено ириса и стъкловидното тяло), горната челюст, ушите, носа и устната кухина, горните зъби. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания на централната нервна система. В менюто ни тези дни трябва да присъстват храни, с повишено съдържание на калиев фосфат, месо и месни продукти, витамини А, В1 и С. Консумацията на кафе, горещи и енергийни напитки, алкохол, пикантни подправки трябва да бъде ограничена.

На 4 август Луната в Овен прави хармоничен аспект тригон (аспект от 120 градуса между планети) със Слънцето в Лъв. Тази хармония, обаче, ще бъде предимно в ежедневието на родените под знаците и особено през първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ще сте заредени с ентусиазъм и желание за успехи и изяви, за заемане на лидерски позиции. И ще ви се удават с лекота. Хората ще ви харесват и ще ви се доверяват. Денят няма да е така щедър за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. Бъдете предпазливи за скандали у дома или на работното място. Луната в Овен създава опасност за сбивания и травми в областта на главата, за пожари, експлозии, изгаряне с горещи течности, нараняване с режещи инструменти / машини и огнестрелно оръжие. В късните часове на деня и през нощта срещу 5 август Луната образува дисхармоничен аспект квадратура (аспект от 90 градуса между планети) с планетата Плутон. В нощните часове на 4 срещу 5, както и в ранните сутрешни часове на 5 август емоциите ще са доста наситени, с тенденция към емоционални изригвания и насилие. Влиянието на този аспект ще бъде най-силен за родените през втората декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби. Бъдете на безопасно място в този интервал от часове.

На 5 август Луната вече съвпада с Уран в Овен. Този съвпад ще създаде още по-високо напрежение в обществото и света като цяло. Възможни са военни нападения, инциденти с влакове или самолети, прекъсване на електричеството в някои места, нарушения в комуникациите, хакерски атаки, взривове и пожари. Транспортните средства са уязвими за повреди в електрическите системи, механични системи за лостове и ако има допълнителни системи за мощност, прекъсване на кабели и фарове. Тази мощна енергия може да бъде използвана много конструктивно за решаване на важни енергийни въпроси, за изследвания в областта на науката и медицината, космонавтиката и всякакви нови технологии. Във вечерните часове на деня и през нощта срещу 6 август Луната в Овен прави още няколко важни аспекта – тригон с Меркурий, Венера и Юпитер в Лъв, както и квадратура с Марс в Рак. Хармоничният аспект тригон на Луната към трите планети в Лъв ще внесе спокойствие и разбирателство в семейните, в приятелските и в интимните взаимоотношения при родените под знаците и предимно през третата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. 5 август може да се окаже много динамичен и напрегнат ден (особено във вечерните часове) за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби. Квадратурата на Луната с Марс създава опасност за инциденти, по-агресивни прояви и насилие, включително сексуално. В световен план тези два дни са доста опасни по отношение на пожарите, за атентати и внезапни военни нападения, за които властите навсякъде по света трябва да бъдат особено наблюдателни.

Времето – през следващите два дни очаквам да се повишат температурите и да бъде по-слънчево. На 4-ти срещу 5-ти и на 5 август не са изключени краткотрайни гръмотевични бури и градушки в централните и североизточни части на страната. Като цяло Луната в Овен носи топлина. Лято е, да не се оплакваме!

Желая ви успешни дни!

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)