hs-2009-25-x-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 5 и 6 декември

05 декември 2015

През следващите два дни и половина Луната е във въздушния знак Везни. Повишава се отново желанието за хармония и красота във всичките й форми, за творчески занимания и обществени дейности, за развлечения и удоволствия, за любов и романтика. Като знак на взаимоотношенията, в такива дни хората се стремят към разбирателство и споделяне, за оценка и ответно отношение според заслугите и положените усилия.

На 5 декември Луната все още не образува някакви предизвикателни аспекти, затова свършете по-важните дела и срещи с близки приятели или роднини. Съботният ден, 5 декември, е благоприятен ден предимно за родените през първата декада, а 6 декември за родените през втората декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Енергията ви е стабилна, настроението добро и взаимоотношенията с околните не са застрашени. Насладете се на прекрасните почивни дни. Космичните енергии са по-дисхармонични на 5 декември за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

На 5 декември и планетата на любовта, ценностите и парите, Венера променя своя знак – от Везни преминава в Скорпион. Тук планетата не се чувства особено добре. В астрологията за Венера в Скорпион се казва, че е в знак на „заточение“ и не проявява по хармоничен начин своите качества. Венера в Скорпион иска „всичко или нищо“. Любовта е силна, дълбока и страстна, но Скорпионът е знак, който понякога е твърде взискателен, ревнив и отмъстителен. Той дава всичко от себе си и очаква същото от ответната страна, но в крайна сметка рано или късно настъпва разочарованието, защото хората не са съвършени. Родените с Венера в Скорпион знаят за какво говоря. За вас настъпва т.нар. период на венерин възврат и около вас ще стане „горещо“. Нека дните ви до 30 декември са изпълнени с положителни емоции, а не с негативни преживявания. Бъдете по-внимателни и с парите си, не харчете излишно. В световен план този период също е неблагоприятен за финансовия сектор и международните отношения. Винаги, когато Венера е в знак Овен, Дева и Скорпион у нас се повишава сеизмичната активност. За нови трусове в пряк и в преносен смисъл са уязвими Турция и Гърция в дните до Нова година.

В късните вечерни часове и през нощта на 5 срещу 6 декември Луната във Везни е достигнала Марс и се активира тежкия кардинален таоквадрат на Луната и Марс във Везни с Плутон в Козирог и с Уран в Овен. Луната има и хармонични аспекти съответно със Сатурн и Слънцето в Стрелец. Неблагоприятните аспекти на Луната с Марс, Уран и Плутон са знак за повишено внимание – повишава се опасността от тежки инциденти от всякакво естество, прояви на насилие, отвличания и други тежки криминални престъпления, атентати, аварии, природни бедствия и т.н.

Това негативно планетно влияние продължава и през първата половина от деня на 6 декември. Най-уязвими са в личен план родените през втората декада и с други лични планети в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Бъдете внимателни за инциденти и сериозни скандали, които могат да излязат извън контрол. Разчитайте на подкрепа от страна на възрастен роднина или човек с авторитет. 6 декември е най-хармоничен в енергийно отношение ден за родените под знаците и предимно през втората декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. След 16 часа негативните аспекти на Луната започват да се разпадат и се оформя благоприятен аспект с Меркурий в Стрелец – дойде време за празнуване и сладки приказки. Енергиите се успокояват, емоциите – също. Всичко в живота ни идва и отминава, но тежката дума не се забравя. Стремете се към хармония и помнете, че както се отнасяте с хората, така и те ще се отнесат с вас. Енергията рикошира и се връща като бумеранг – за добро или зло. Подгответе празничната трапеза за Никулден и се насладете на добрата компания и хубавото вино. Не прекалявайте със сладките и тестени храни.

Времето – от двата почивни дни нощните часове на съботния ден и в неделя можем да очакваме усилване на вятъра, в някои райони може да има и бури. Като цяло у нас времето ще бъде приятно с разкъсана облачност.

Честит имен ден на всички именници на Никулден с пожелание за здраве и много щастливи мигове с любимите ви хора! А на всички останали – спокойни почивни дни!

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)