Вашият хороскоп за 28, 29 и 30 септември

Вашият хороскоп за 5 и 6 октомври 2017

05 октомври 2017

На 5 и 6 октомври Луната преминава през огнения знак Овен – знак, управляван от планетата Марс. Тези два дни се очертават по-динамични. Ще сме много по-активни, смели и инициативни. Ще сме склонни към импулсивност и прибързаност. Дните са благоприятни за действия с бързи резултати и планиране на задачи в краткосрочен план. Емоциите ще са наситено „горещи“, а в някои случаи може да се стигне и до агресия. На 5 октомври в 21:40 часа е Пълнолуние в знака Овен – енергията и емоциите ни са в своя максимум. В личен план както на самия ден, така и през следващата седмица, дните се очертават по-динамични, но и успешни за родените предимно през втората декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. А по-напрегнати в емоционално отношение и по-трудни ще са за родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. Слънцето, Луната и Меркурий са в неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог, а тези аспекти могат да повишат сериозно градуса на напрежението в ежедневието ви. В световен план напрежението също ще бъде сериозно завишено. Плутон на върха на таоквадратурата създава опасност както за по-тежки инциденти, прояви на насилие и масови безредици в горещи точки по света, така и за природни катаклизми като земни трусове и изригване на вулкани, за ядрени „опити“ в горещите точки по света и за атентати. По-уязвими държави на 5 и 6 октомври са Белгия, Дания, България, Венецуела, Гърция, Турция, Испания, Италия, Либия, САЩ, Филипините, Франция, Чили, Бразилия и т.н.

На 5 октомври има още две много интересни звездни разположения – Венера е в точен съвпад с Марс в Дева и Юпитер във Везни е в опозиция с Уран в Овен. Сам по себе си съвпадът между Венера и Марс повишава силно страстта и сексуалността при някои от Девите. И вероятно при някои от младите Деви е така, но все пак това зависи от разположението и аспектите на планетите в личния хороскоп на всеки човек. Не бива да се пропуска и важната подробност, че съвпадът Венера/Марс в Дева е в неблагоприятен аспект със Сатурн в Стрелец и това може да има и обратен ефект при някои измежду родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете по-внимателни в партньорските отношения и с финансите, защото може да възникнат и сериозни финансови затруднения или загуби, както и трусове в интимните отношения при обвързани или семейни хора. Може да има дори въвличане в любовен триъгълник, което да постави на изпитание нестабилните връзки.

Вижте още: Хороскоп за месец октомври 2017

На 6 октомври Луната първо образува хармоничен аспект със Сатурн в Стрелец заедно с Уран в Овен. Тази звездна хармония ще усетят главно родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Дори и да сте по-натоварени с ангажименти, имате възможност да постигнете сериозен авторитет в своята област, да се радвате на добри резултати и успехи в работата си, на неочаквани победи, особено ако сте смели и инициативни. Луната и Уран в Овен заедно са в опозиция към Юпитер във Везни. Трусове в отношенията, неочаквани обрати, скандали и силно нервно напрежение са опасностите, които крият тези планетни аспекти и най-силно ще ги усетят родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Подредете задачите си по приоритет, бъдете по-търпеливи, не рискувайте и не бързайте – който много бърза, греши. Бъдете инициативни, но не налагайте мнението си на всяка цена и не бъдете груби. С агресия и нападки може да последва обратен за вас ефект. Не ви е ден за крайни и рисковани действия. Спазвайте морално-етичните норми на поведение и законите, пазете се от травми и инциденти. Съвпадът на Луната с Уран в огнения знак Овен създава опасност също за пожари и експлозии, за тежки транспортни инциденти, за атентати и прояви на насилие, както и за природни бедствия. Избягвайте пътуване със самолет на този ден.

На 5 и 6 октомври не се препоръчват изобщо планови операции, освен животоспасяващи. При Пълнолуние и Луна в Овен не е благоприятно да се извършват операции на мозъка, на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, вадене на зъби и особено горни. Мозъчна операция в ден на Пълнолуние в Овен може да има летален край. В менюто ни тези дни трябва да присъстват храни с повишено съдържание на калий, витамини А, В1 и С. Месото и месни продукти ще се усвояват добре. Консумацията на кафе, енергийни напитки, алкохол и твърде пикантни подправки трябва да бъдат ограничени. Дните са много подходящи за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от натрупани токсини.

Времето – очаквам повече слънце и повишаване на дневните температури през тези два дни. На 6 октомври може да има по-съществено усилване на вятъра и на места разкъсана облачност. В хороскопа на Пълнолунието има индикации за по-топла седмица като цяло в дните от 5 до 11 октомври. Насладете им се, защото след това следва сериозно ново застудяване и то по-трайно.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)