hs-1999-04-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 5 и 6 януари 2017

05 януари 2017

На 5 и 6 януари Луната продължава транзита си през огнения знак Овен. Дните са динамични, забързани. Огнената Луна ни зарежда с ентусиазъм и смелост, а в някои случаи ни тласка и към борба в желанието ни да постигаме целите си. Препоръчително е да не се избързва с преценките и решенията, освен ако не е наложително, както и да се действа импулсивно. Прекаленият риск също не се препоръчва през тези два дни. Дните са благоприятни за дейности, изискващи бързина и решения в краткосрочен план. Дните не са благоприятни за рутинни дейности, защото ще ни липсва търпението да вършим продължително време едно и също нещо. Ще се нуждаем от нови, интересни и вълнуващи неща.

На 5 януари в 21:47 часа българско време Луната е във фаза Първа четвърт. От астрологична гледна точка Слънцето в Козирог и Луната в Овен образуват неблагоприятен помежду си аспект – ъгъл от 90 градуса. Това повишава енергийното напрежение и може да доведе в личен план както до неразбирателства и скандали, така и да възникнат някакви неприятности или да има инциденти. И това се дължи не само на аспекта между Слънцето и Луната. Дължи се и на това, че Слънцето е в съвпад с Плутон, а Луната – с Уран и заедно активират кардинален таоквадрат с Юпитер във Везни. И това важи не само за самия ден, но и за цялата седмица от 5 до 12 януари. Най-разумни и предпазливи както на самия 5 януари, така и през цялата седмица, трябва да бъдат родените под знаците и предимно през втората декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. Не стига, че Луната е в импулсивния Овен, но в допълнение и Уран повишава двойно повече нетърпеливостта, агресивността и прибързаността. Слънцето в съвпад с Плутон в Козирог допълнително ни подтиква към крайности. А това при някои хора може да бъде пагубно – в работата, в личните отношения или във физически план. И Уран, и Плутон са планети повишаващи опасностите, затова забравете за всякакви смели и необмислени добре действия. А с хората в обкръжението трябва да бъдете особено търпеливи. Звездите на този ден са по-снизходителни към родените под знаците и най-вече през втората декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. И въпреки това, не забравяйте, че тези хороскопи са общи и в хороскопа на всеки човек освен двете светила има още 8 планети, които не се знае от повечето хора в какви знаци са и какви аспекти образуват.

В световен план лунната фаза Първа четвърт и най-вече планетите с техните аспекти внасят повече напрежение както на самия ден, така и през цялата следваща седмица. Тези така предизвикателно силни аспекти създават опасност за размирици и прояви на насилие в горещите точки по света, природни катаклизми, авария в атомна централа, инцидент в планината/под земята, както и за нови атентати. Политическата и международната обстановка също може да се влоши още и скандалите в политиката и военните атаки да бъдат по-ожесточени. Съвпадът на Слънцето с Плутон създава предпоставка също за падане от власт на политически лидер (преврат) или до убийството на важна фигура от подземния свят. По-уязвими държави в периода 5 – 12 януари са Австралия, Аржентина, Афганистан, Белгия, България, Гърция, Косово, Италия, Нова Зеландия, Перу, Румъния, САЩ, Турция, Украйна, Чили и Япония.

Влиянието на планетните аспекти от 5-ти продължава и през първата половина на 6 януари, но на този ден Луната вече образува и благоприятни аспекти със Сатурн и Меркурий в Стрелец. Денят е по-дисхармоничен за родените през втората декада на Овен, Рак, Везни и Козирог Телец, Дева, Скорпион и Риби до обяд и през третата декада в следобедните часове. Спазвайте правилата и законите, не изпускайте емоциите и нервите си, бъдете по-постоянни в исканията и в чувствата си. И най-важното – избягвайте необмислени рисковани действия. Денят не е благоприятен за финансови дела и търговски сделки, възможни са непредсказуеми обрати. Хармоничният аспект на Луната и Уран в Овен със Сатурн и Меркурий в Стрелец ще даде възможности за добра комуникация с околните, за постигане на уважение с иновативните си и интересни предложения и добре свършената работа от страна на родените през втората и третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Денят може да бъде много ползотворен, въпреки напрежението, и за някои измежду родените през трета декада на знака Овен, ако Слънцето им по рождение е благоприятно аспектирано. На този ден може да чуем за нови научно технически открития и разработки, както и за високи постижения на олимпиади от страна на ученици. Много добър ден за науката и техниката, за интелектуални дейности. И все пак, описаните за 5-ти планетни влияния и опасности, са валидни и за 6 януари, затова бъдете добри и разумни. От 20:41 до 22:18 часа Луната е „без курс“ като в 22:19 часа българско време тя преминава в земния Телец.

На 5 и 6 януари не се препоръчват оперативни интервенции на мозъка, на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. Уязвими са кръвообращението и централната нервна система, както и главата за травми/главоболие или нарушения в съня. В менюто ни тези дни е желателно да присъстват повече храни, съдържащи калий, витамини А, В1 и С. Месото и месните изделия ще се приемат по-добре от организма ни. Кафето, енергийните напитки, алкохолът, горещите храни и пикантните подправки трябва да бъдат ограничени максимално.

Времето – усилването на вятъра през тези два дни ще стане предпоставка за застудяването, което очакваме и което най-осезаемо ще почувстваме от 7 януари.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)