hs-2005-37-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 6, 7 и 8 януари 2016

06 януари 2016

В 08:57 часа българско време на 6 януари Луната навлиза в огнения знак Стрелец. Стрелецът е знак, управляван от планетата Юпитер. През следващите три дни ще сме по-щедри, по-ентусиазирани и директни в общуването с хората. Ще бъдем настроени идеалистично и оптимистично, засилва се вярата в доброто. Повишава се интересът към далечни светове и култури, към придобиване и предаване на знания, към пътувания и философски размишления. Дните са благоприятни за провеждане на фестивали, на спортни състезания и конкурси, за обучение и контакти с чуждестранни партньори, за разрешаване на юридически въпроси и морално – етични конфликти.

На 6, 7 и 8 януари не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, дискова херния, смяна на бедрени стави. Кръвопреливанията и кръвопусканията не са препоръчителни, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Желателно е да се ограничи алкохола и мазнините, за да не се затрудняват очистителните, гликогенните и обменни функции на черния дроб. В здравословен план при някои хора може да възникнат проблеми с кръвообращението, жлъчни колики или болки в тазобедрените стави. Тъй като вече и Меркурий във Водолей е ретрограден, но от 7 до 26 януари в е знака Козирог, то периодът не е особено добър за всякакви операции, но най-вече на костно-ставния апарат, гръбначно-мозъчни операции или трансплантации на костен мозък, вадене на зъби, освен ако не е наложителна и животоспасяваща интервенция. Възможни са усложнения, които да наложат на по-късен етап повторна ревизия.

Звездите са по-щедри и благосклонни на 6 януари към родените под знаците и предимно през първата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Луната в Стрелец е в хармоничен аспект с ретроградния Меркурий във Водолей и можете да разчитате на ползотворни контакти и добри взаимоотношения с околните. Добър ден за довършване на писмени работи, които по някакви причини досега не сте имали възможност да сторите. Възможна е среща със стар приятел или колега, когото не сте виждали отдавна. Някои от вас може да бъдат изненадани с някакво предложение, направено на по-ранен етап, но също по някакви причини е останало неизпълнено. Случвало ми се е много пъти при ретрограден Меркурий да се осъществят точно такива контакти и предложения, направени преди седмици или месеци и при ретроградното движение на Меркурий те започват „да се връщат“, така да се каже.

При някои хора в периода на ретрограден Меркурий може да възникнат недовършени неща или неразрешени проблеми, които налагат точно в този период да бъдат изпълнени и разрешени. Ретроградният Меркурий в Козирог може да окаже по-неблагоприятно влияние в общуването, в договорните отношения и сделките, при пътувания, за повреда на техника в дома или офиса, проблеми с автомобила или с документация при родените през третата декада и с рожден Меркурий в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. 6 януари може да бъде по-динамичен ден и да се сблъскат с някои трудности или разочарования в интимен или финансов план родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Това е валидно в по-малка степен и за родените през първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. През втората половина на деня и най-вече във вечерните часове Луната съвпада с Венера и Сатурн в Стрелец, като всички заедно образуват дисхармоничен аспект с Нептун. Възможни са финансови проблеми, изневери и любовни разочарования, загуба на пари и друга собственост, кражби и измами. Денят не е подходящ за финансови вложения, спекулативни дейности и скъпи покупки. Бъдете предпазливи за измамници и крадци. Не давайте повод на любимите си хора или самите вие да проявявате ревност, което може да доведе до раздели или по-тежки последствия като тройното убийство и самоубийство в Пловдив.

6 и 7 януари са особено критични за финансовата сфера, тъй като Венера на 7 достига точен съвпад с фиксираната звезда Антарес от съзвездие Скорпион, а Слънцето на 6 януари е в точен съвпад с Плутон и заедно правят дисхармоничен аспект с Уран в Овен. Възможни са финансови трусове и сривове на стоковата борса в световен план, мащабни обири на ценности. В личен план, както вече споменах, особено внимателни в партньорските взаимоотношения и във финансов аспект трябва да бъдат родените през първата декада и с рождена Венера в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Тези два дни са опасни също за тежки прояви на насилие над жени или инциденти по време на сватби, както и в планината, на строежи или под земята, с влакове, природни катаклизми или аварии в атомна централа/спукване на тръбопроводи и други. Луната в огнения знак Стрелец създава предпоставка също за пожари, експлозии и стрелби.

На 7 януари звездната картина е малко по-уравновесена – Луната прави хармоничен аспект с Уран в Овен. Добър ден за науката и техниката, за групови занимания и работа в организации/асоциации, за срещи с приятели или съмишленици, за решаване на енергийни проблеми, за поставяне на нови цели и т.н. Денят е най-положителен за родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще сте изпълнени с идеи и нови планове, ще получавате подкрепа от нужните хора. Ще получавате неочаквани предложения и шансове, положителни обрати. Повече затруднения, емоционален дискомфорт или здравословни неразположения могат да възникнат при родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог, родени през втора декада. Не прибързвайте при взимането на решения и в действията си, за да не допускате грешки. Не бъдете твърде директни във взаимоотношенията с околните, въздържайте се от обидни думи и квалификации.

На 8 януари в часовете между 04:44 и 17:07 Луната е „без курс“. Денят е най-положителен за родените през трета декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. По-внимателни трябва да бъдат родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Създават се предпоставки за неразбирателства, обърквания, допускане на грешки и за инциденти, поради разсеяност. Концентрацията е намалена и делата нямат шанс за развитие. Денят е подходящ за рутинна работа. Не започвайте нови начинания, не подписвайте договори и не взимайте важни решения за бъдещето. В 17:08 часа Луната преминава в земния знак Козирог. Във вечерните часове тя може да оказва по-неблагоприятно въздействие в емоционален план при родените през първата декада на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Времето – Луната в Стрелец ще окаже влияние в насока покачване на температурите през следващите три дни. Въпреки това аспектите й ще създават предпоставка за валежи от сняг по високите планински части, а в по-ниските и от дъжд. Опасността се крие в заледяването на пътищата, което да доведе до нови тежки транспортни инциденти. След 9 януари очаквам ново застудяване.

На 6 януари е Богоявление (Йордановден), а на 7 януари православната църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител. Сложете на трапезите това, което повелява традицията. Да сте живи и здрави всички именници и близките ви!

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)