an-original-volkswagen-beetle-mini-bikes-designboom-1

Вдъхновено от частите на Volkswagen Вeetle

13 ноември 2019

Специалистът по изгражда на авто конструкции Брант Уолтър раздели оригинален бръмбар на Volkswagen, за да създаде два мини ретро мотора. наречени „volkspod“. Уолтър възстановява калниците от модел тип 1, обединявайки ги заедно, за да създаде персонализирана рамка.
Под персонализираната рамка, която е работила за включване на предните и задните фарове,  е 79-кубиков двигател на Volkswagen. С характерната си кръгла форма, комбинираната реинтерпретация на Уолтър добавя широка дръжка, напомняща за ретро велосипеди от 90-те години.

an original volkswagen beetle was taken apart to create these mini bikes

Мини скутерът отдава почит на легендарния „бръмбар“ на Фолксваген, който придоби емблематичен статус от момента на излизането си. Уолтър е създал две версии на своя „volkspod“ в емблематични нюанси на оригиналния бръмбар: брезово зелено и пастелно синьо.

an original volkswagen beetle was taken apart to create these mini bikes

Проектиран през 30-те години на миналия век, „бръмбарите“ започват да се произвеждат в значителен брой едва в края на 40-те години на миналия век поради Втората световна война. В годините легендарната машина придоби много вариации, но едно е сигурно – остава емблема завинаги!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)