София

„вДъхНови Града“: Арт кампания ще оцветява София в зелено

07 април 2019

Творческо предизвикателство със зелена кауза ще имат ученици от 144 СУ „Народни будители“, намиращо се в столичния квартал „Младост“. В продължение на няколко седмици децата, обучаващи се в профил „Изкуства – изобразително изкуство“, ще творят картини на тема „Пролет в София“ с материали – платна и бои, предоставени им от NET1. Инициативата е част от кампанията „#вДъхНови града с NET1“, имаща за цел набиране на средства за закупуване и засаждане на дръвчета, с които ще се обнови и озелени избрано от СО район „Младост“ пространство в квартала през есента.

„Инвестираме сериозни усилия в сферата на корпоративната социална отговорност, с акцент подобряване качеството на живот, образованието, градската среда и превръщането на София в зелен и все по-добър град за живот и реализация. Вярваме обаче, че единствения начин да успяваме, е заедно! За това и днес сме тук, при вас, да ви представим една зелена кампания, имаща за цел заедно да превърнем кв. Младост и София в по-чисто, по-зелено и красиво място за живот.

Каузата ни е изключително артистична и позитивна и се надявам, че ще успеем да ви пленим и с радост да приемете предизвикателството да станете наши съучастници и вдъхновители за промяна. Вярваме, че пътят към промяната е именно отговорността и личният пример на всеки един от нас.“, приветства учениците Вера Петкова, бранд мениджър в NET1.

144 СУ - Вдъхнови града

Нарисуваните картини ще бъдат представени на специална благотворителна изложба на 19 април, от 18:00 часа, в парк „Младост 3“, съпроводена с концерт с богата танцово-музикална програма на ученици от профилите „Изкуства – музика“ и Изкуства – хореография“ на 144 СУ. Достъпът за събитието ще е свободен, а всички желаещи да подкрепят инициативата, ще могат да закупят картини или да направят дарение. Дарителската акция ще се осъществява с подкрепата на Фондация „77“, създател на проекта „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.

“Основна политика на мен и екипа ми е да изградим повече паркове, зелени площи, градинки, изобщо цялостна зелена система, защото както знаем район “Младост“ е икономически най-бързо развиващия се район. Искаме да поддържаме добра среда за живот, за да накараме младите хора освен да работят в „Младост“ и да живеят тук. А, за да провокираш в някой желание да заживее на конкретно място трябва да му осигуриш среда, в която да може да диша, да разхожда децата си и да се радва на природата, среда, в която да се чувства спокоен и щастлив.“, изрази подкрепата си към инициативата арх. Румен Русев – кмет на СО район „Младост“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)