taco

Веган такос

04 октомври 2018

Тази рецепта, типична за мексиканската кухня съвсем бързо можем да приготвим у дома. Подходяща е и за закуска и за обяд, а освен това е вегетарианска, лека и здравословна. Можете да заредите такоса с всеки сос или плънка, който ви харесва, но днешното ни предложение е да напавите това с кафиол.

Неободими продукти:
За соса:
1 чаена лъжичка сух риган
1-2 червени чили чушки нарязани на дребно
1 супена лъжица глутамат
1/4 чаша бял оцет
2 скилидки чесън
½  лук, нарязан на средни парчета
щипка
кимион
¼ чаша пресен портокалов сок
1 карамфил

1 голям карфиол, нарязан на малки цветчета
няколко парчета
ананас
4 супени лъжици зехтин
10
малки тортили
к
ориандър
2 авокадо, тънко нарязани

ACS_0365
За да направите соса, просто смесете всички съставки, докато постигнете еднородна смес. Смесете соса с цветчетата  карфиол.
Загрява се тигана на висока температура. След като тиганът е горещ, ананасът се грилова за няколко минути.  Заделя се настрана.
В голям тиган на средна температура добавете две супени лъжици зехтин. След това добавете карфиола. Гответе за около 8-10 минути, докато карфиолът се приготви. Не забравяйте да разбърквате от време на време и внимавайте соса, с който е залят карфиола да не загори. 
Загрейте тортилите в тиган.
За да сервирате, добавете няколко парчета авокадо на всяка тортила. След това добавете карфиоления микс, ананаса и поръсете с  нарязания кориандър. Наслаждавайте се!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)