Велизара Балканска – една необикновена жена върху „Колелото на смъртта“

02 август 2017

Велизара Балканска е една необикновена жена. Тя е майка на три деца. Изпълнява опасния номер „Колелото на смъртта“ в цирк „Балкански“. Чаровната акробатка е смела и дръзка, изпълнява опасния номер дори когато е бременна в шестия месец. 

_J0A6270

Велизара постъпва в цирка, когато е била на седемнадесет години. Александър Балкански я взима в трупата си направо от училище. Сега е на 31 години и казва, че всичко в живота е научила именно тук. И с Николай – син на прочутата циркова фамилия се познават оттогава. В „Колелото на смъртта“ попада през 2002 година, когато Александър Балкански – син заминава за Америка и тя се налага да го замести. Първоначално Николай иска да продължи номера, изпълняван с брат му, сам но се оказва, че не се получава.

_J0A6220

Сама Велизара му предлага да се включи в опасния номер, за да продължат да радват публиката с емблематичния си номер.  В Турция за първи път Велизара участва заедно с мъжа си в „Колелото на смъртта“. Номерът навсякъде е гвоздеят в програмата. Само три месеца преди да роди спира с изпълненията. Тициано е първото им дете. Сега той вече дресира понита в цирка. След него на бял свят се появяват Мари и Никол.  Със смях разказва, че децата се страхуват от височина, защото са се въртели в „Колелото на смъртта“ докато майка им е била бременна с тях.

_J0A6227
„Колелото на смъртта“ се върти със седемдесет километра в час.  В света има само няколко жени, дръзнали да изпълняват този опасен номер.  Работата в цирка носи за цялото семейство голямо удовлетворение и е начин на живот. Един живот на колела, в който страха няма място, а най-голямата радост са аплодисментите на публиката.

репортер: Ася Георгиева
оператор : Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков
снимки: Личен архив

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)