супа по гръцки

Великденска супа по гръцки

13 април 2017

Необходими продукти:
1 кг. агнешки комплект
125 гр. масло
1/2 вр. копър
сока на 1 лимон
1 гл. лук
1 вр. зелен лук
1 маруля
1 яйце
50 гр. ориз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Агнешкият комплект се измива добре. Слага се да се вари в около 1.5 л вода, като се добавят 2-3 ч. л. сол. По време на варенето се отпенва. Вари се около 30 мин. След това карантията се отцежда и се нарязва на ситно. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тиган с маслото, докато стане прозрачен. След това към него се добавя нарязаният комплект, нарязаният на ситно копър и черен пипер. Бърка се няколко минути. След това се прибавя към бульона от варенето на комплекта и се слага да ври за около 30 мин. След това се прибавя оризът, нарязаният зелен лук и накъсаната маруля, сваля се от котлона, застройва се с яйцето и се оставя за около 20 мин. Сервира се гореща.

снимка: anagnostirio.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)