IMGP9329

Великденски базар във Виена

29 март 2015

Освен най-прочутият Коледен базар в света, Виена провежда в последните години и Великденски базар. Само една седмица ни дели от 5 април, когато Католическата общност ще чества Великден и съвсем зкономерно пролетните декорации, яйца, пилета, зайчета, цветя и всякакви други свежи идеи в очакване на празника превзеха витрините и улиците на австрийската столица.

IMGP9303

Великденски базари се провеждат на няколко места във Виена. Идеята на Общината е да оживи редица площади и най-популярни места в пролетния сезон и да пренесе атмосферата на селата в големия град.

IMGP9344

Красиво декорирани с пролетни цветя и накипрено украсени с ръчно изработени яйца малки дървени къщички, се подреждат пред Двореца Шонбрун и събират всички туристи и виенчани в неделния ден.

IMGP9334

IMGP9308

При това никой не се уплаши от студа и острия вятър, защото грог и греяно вино „дебнеха“ ентусиастите навсякъде. Е, разбира се и виенски вурстчета с бира, за по-смелите! Особено вкусни са на последната къщичка в дясно, в дъното на базара, до приказния дворец, създаден от Императрица Мария Терезия.

IMGP9316

IMGP9324

Това е един ход на правителството, съвместно с общината,  да поощри производителите от селата да представят и продадат продуктите си. Приказни ръчно изработени яйца, хранителни био продукти от всички краища на Австрия, декоративни свещи и елементи, сувенири… едно царство от Великденски усещания!

IMGP9351

IMGP9348

Ексклузивно за In Life от Виена: Десислава Барбуков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)