Велинград – SPA столицата на България празнува

13 юли 2016

Екипът на In LIFE беше специален гост на честванията във връзка с празниците на най-зеления и най-слънчевия град в България. В продължение на две седмици Велинград празнува своя празник. Родопският град, известен с богатството си на минерални извори, бележи устойчиво развитие. В последните години се построиха редица нови хотели. Състоянието на града, пътища, околни пространства и паркови зони също изглеждат все по-добре. Хотелите акцентуват изключително на SPA екстрите. Не само басейни с богатата на лечебни свойства минерална вода, а и козметични и рехабилитиращи центрове и услуги.

В рамките на празниците на града се проведе първото изнесено заседание на Националния съвет по туризъм към Министерството на Туризма. На конференцията се обсъждаха перспективите пред туристическия бизнес в България.

13552703_263580457351600_971350686_n

Министърът на Туризма г-жа Ангелкова и водещата Ася Георгиева по врем ена Първото изнесено заседание на Съвета по Туризма във Велинград

Град Велинград е обявен за SPA столица на България. Най- зеленият град в България посреща гости целогодишно – не само от България, но и от чужбина. Д-р Костадин Коев – кмет на град Велинград  заедно с министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова изразиха готовността си за съвместно сътрудничество.

13516422_1148168425243255_6672253789362625656_n

Кадри от честванията на Деня на Велинград

Идеята е Велинград да се развива в перспектива като целогодишен, атрактивен и привлекателен туристически  център през цялата година, защото това е един град с богата история, много забележителности и изобилие от от минерални извори.

Специално за празниците на града бяха дошли хиляди ентусиазирани хора не само от Велинград, но и от цялата страна и от чужбина. Тържествата завършиха с уникална заря, която беше кулминацията на първия празничен ден.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)