Венеция

Венецианското бижу Палацина Граси

01 февруари 2015

Palazzina Grassi е малък бижутериен хотел, който носи идеята за приказната Венеция, ретуширана с нови дизайнерски решения и идеи.  Това е първият хотел в Италия, декориран от известния дизайнер Филип Старк. Само за няколко месеца той успял да представи на най-знаменитите звезди на Холивуд един по-дискретен и шикозен  петзвезден хотел във Венеция. Джони Деп се установява тук в продължение на месеци, докато снима в града, а  Брад Пит и Анджелина Джоли се оказват негови верни фенове.

Венецианското бижу Палацина Граси
Венеция –  Палацина Граси

Palazzina Grassi със своите 26 стаи е сгушен зад музея  Пино за съвременно изкуство и в близост до приказния Кампо Сан Самуеле, до някои от най-занаятчийски магазини в града, включително нашата любима  божествена аптека Santa Maria Novella.  Входът е така малък , маркиран само с глави на бикове и отвън създава впечетлението, че е частен дом.

009
Гостите, които слизат по вода на Канале Гранде очакват класически интериор, който да се разгърне зад несравнимата фасадата от 16-ти век, но…попадат на Филип Старк и усещанията се променят!

PG-reflexion1

Подът и таванът са целите във венециански огледала, които отразяват светлината от безброй странни полилеи, а в  колонадата се побират  бара и ресторанта. Изложена тухлена зидария контрастира с ярко боядисани коридори и шокиращи черги. Художникът Аристид Нажан е проектирал поръчкови стъклени произведения от Мурано, винтидж стил с уникална и неповторима линия.

23_pallazinagrazzi_lb04082010-546x363

От всички стаи и апартаменти нашият фаворит са апартаментите в оригиналната част на сграда от 16 век, които са с изглед към Канале Гранде. Спалните са болезнено съвременни, всичко от мебелите до стените и подовете е в бяло, а огромни извънгабаритни огледала и мебели с малки маскирани символи показват  типичните игриви нотки от Старк.

extra-large-mirrors-floor-philippe-starck-1_jpg

Централизираните леглата са заобиколени от прозрачни гардероби, а огромните огледала крият плазмени екрани. Рум сервизът предлага списък от пороци, които съветват гостите да се хранят добре, гарнирано с отбрани напитки. Закуската може да се сервира по всяко време, в която част на хотела си изберете.

palazzina_txl600

Идеите за приказно прекарване в Палацино Граси започват още преди гостите да пристигнат в хотела: ретро моторна лодка може да ви вземе от летището и така пътешествието в миналото да започне още с кацането във Венеция. При пристигането си, без официална регистрация и чаша Просеко в ръка, гостите получават впечатление, че са пристигнали в частен дом, а не в пет звезден хотел.

PalazzinaGrassiPhilippeStarck1

Самият собственик казва, „че има нужда във Венеция от нещо ново, което да се противопостави на традиционния начин на мислене за града и решението на това е дизайна на Старк. Палацина Граси е по-скоро като частен клуб, комбинация от хотел и много уникално място, където гостите могат да живеят като Venetian.

Убедете се сами.

текст: В.Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)