12659627_451771715021983_684981202_n-880x660

Венецианско плато с морски дарове

12 февруари 2017

Карнавалът във Венеция е едно събитие, което няма нужда от особено представяне. Неговата световна популярност, стил и уникална енергия хвърлят светлина по всички кътчета на света. Защото от цял свят се събират туристи в Града на каналите по време на прочутите карнавални дни, за да изгонят злите сили; с настроение, маски и усмивка да помечтаят за по-добри дни. А после, когато си тръгват към дома, носят завинаги в себе си настроението и неизтриваемите спомени от Венеция.

IMGP7843

Когато се разхождаш из стотиците мостчета и криволичещи улички и канали, виждаш, че всеки тук е дошъл с огромен положителен заряд, много от хората са се маскирали и специално са се подготвили за това свое пътешествие. Има маски, по които е работено с месеци. А после се е случило цялото пътешествие, костюмите заедно с притежателите им са прелетели или преминали хиляди километри, намерили са романтичен хотел по каналите и ето – вече са в действие! Красиво е! Магично!

IMGP7655

Много красиви костюми и всеки е маскиран с огромно удоволствие. С още по-голямо удоволствие се снима с милионите желаещи туристи. Защото това е признание, че маската му е впечатляваща. Колкото повече се снимат с теб, значи толкова по-добре изглеждаш. Състезанието за маски, дефилетата на карнавални костюми, както и всички други прояви в рамките на фестивала, са организирани добре, въпреки, че организацията изобщо не е най-силната страна на италианците. Милиони са тук! За миналата година статистиката отчете рекордно присъствие – 3 200 000 души!

IMGP7701

Задължителна част от приятното прекарване в карнавалните дни е да похапнете типичното плато с морски дарове, което се сервира в почти всички ресторанти из града на каналите. Неговото приготвяне е повече от лесно. Трябват ви няколко скариди, парче пипала от октопод, 2-3 сардини, лангустини и за разкош – миди Сен–Жак. Може да добавите и пушена сьомга, както и полента с паста от риба тон. Всичките морски дарове се запичат леко на плоча и овкусяват само със зехтин и лимон. Мидите се поставят в черупката с малко галета, лимон и подправки и се запичат за 5 минути. Декорацията – въпрос на фантазия!

И задължителен акомпанимент – Аперол шприц – микс от Аперол, сода и просеко. И Карнавалът във Венеция става още по-красив и вкусен! Наздраве!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)