Вергиния Стоянова – кандидат за кмет на столичния район „Средец“ от екипа на г-жа Йорданка Фандъкова, ПП ГЕРБ

13 октомври 2015

В разгара на кметската надпревара, In Life представя жената, която държи сърцето на София в нежните си ръце! Вергиния Стоянова е кандидат за кмет на столичния район „Средец“ от екипа на г-жа Йорданка Фандъкова, ПП ГЕРБ. Тя управлява централния софийски район от 2011 г. до 2015 г. В продължение на 19 години д-р Стоянова е заемала управленски длъжности в различни райони на Столична община. Вергиния Стоянова има две магистърски степени – по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и по „Публична администрация“ от НБУ.  Докторската си дисертация защитава в „Международното висше бизнес училище“, гр. София.

По повод най-наболелия проблем на централната градска част – старите сгради, някои от които опасни за пешеходците, пред камерата на единствената българска on-line телевизия Вергиния Стоянова споделя:

Вергиния Стоянова

„За период от 3 години, между 2012 и 2015г., извършихме над 500 проверки на техническото състояние на сградите. Издадохме 320 предписания за обезопасяване и ремонтиране. Резултатът е 90 изцяло реновирани жилищни сгради. За сравнение, за периода 2010 г. – 2011 г. са извършени проверки и са издадени 40 броя предписания за ремонт на фасади. Предприетите, в последните три години мерки са в синхрон с политиката на г-жа Фандъкова, за запазване на културно-историческото наследство.

Голяма част от сградите в центъра са паметници на културата, които се нуждаеха не само от ремонт, но и от цялостно реновиране, за да се разкрие отново тяхната красота и най-вече да са безопасни. Административната сграда на район „Средец“ също е паметник на културата със 100-годишна история. Възстановихме я напълно като изградихме монолитна конструкция и запазихме фасадата.“

За ремонта на училища и детски градини, разтоварването на сърцето на София от трафика и иновативния подход в обратната връзка с гражданите, кандидатът за кмет на район Средец, застава пред In Life уверено и с цялата загриженост, която сърцето на столицата изисква – постоянна, целенасочена, всеотдайна и с много любов! Вижте цялото интервю.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)