20664144_129251717691441_7312224004998654840_n

Вероника Стефанова: Анорексия & Булимия – Заедно срещу болестта

09 август 2017

Красавицата Вероника Стефанова създаде страница във Facebook, наречена Анорексия & Булимия – Заедно срещу болестта. Известната земенчанка от години води своя лична благотворителна кауза в помощ на момичета болни от анорексия. До момента са излекувани над 15 момичета,7 от които в тежко състояние. 

20707957_129225651027381_6663788145047314176_n


Тук всеки,които има нужда може да се свърже анонимно и да получи адекватна помощ свързана с болестите анорексия или булимия. Съветите,които ще получите са от екип от специалисти и информацията,която ще бъде публикувана на страницата е проверена от медицински лица. Заедно сме по-силни!

казва Вероника. Булимия (буквално – волски глад), е състояние на неконтролирано натъпкване с храна, следвано от прием на слабителни или предизвикано повръщане. Принудителното гладуване в ранни фази на анорексия подготвя подобни епизоди на неистов глад, след които човек се чувства виновен и се самонаказва отново с диета и глад.

Булимията, както и анорексията, обикновено засягат момичета и млади жени,но напоследък се проявява и при мъжете. Последиците от подобни хранителни отклонения засягат храносмилателния тракт, черния дроб, бъбреците. Част от първоначалните симптомите за анорексия според определението на Американската психиатрична асоциация:
Отказ от хранене, чрез което се постигат нормални за възрастта и ръста параметри на теглото;
Страх от наддаване на тегло и образуване на мастни депа – при положение, че липсват каквито и да било причини за подобни опасения;
Прекомерен интерес към реалното тегло и тотално “забравяне” на предишните килограми;
Аменорея – липса на три последователни цикъла; цикълът се възстановява само с помощта на хормонални препарати.
Хората с анорексия влошават резултатите от работата си и в училище, или са крайни перфекционисти. Емоционално нестабилни, понякога раздразнителни, с влошени отношения в семейството.

Харесайте страницата на Вероника, за да сте информирани за заболяването и да помогнем заедно на тези, които страдат. 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)