Copy of IMG_1702

Весела Илиева: Когато човек е мотивиран – той може да постигне всичко

05 декември 2014

Весела Илиева е Управляващ Партньор в компанията за луксозни имоти Unique Estates. Има бакалавърска степен по Икономика на мас-медиите от УНСС, магистърска степен по Международен маркетинг и продажби от УНСС и втора магистратура Corporate Real Estate, Finance and Strategy от City University London. Сертифициран специалист по жилищни имоти и член на RICS (Кралски институт за одобрени експерти). Тя развива вече 15 години своята кариера в областта на имотите, като 4 от тях е на висша ръководна позиция в AG Capital, а вече 8 години оглавява Unique Estates.

VeselaIlieva

- Утре Ви предстои едно наистина бляскаво събитие. Бихте ли ни разказали за него?
- Всяка година, в първата седмица на декември, ние организираме така нареченото Golden Party, което е само за членовете на нашия Golden Club. В него членуват нашите най-специални клиенти и партньори, като всеки от тях има издадена златна карта. И всеки път ние се опитваме да ги изненадаме с някакво интересно събитие. Тази година ще отворим вратите на познатия ресторант „Крим“, като всъщност, ще отворим вратите на една изключително аристократична къща, която е една от най-хубавите в София, и за която имаме удоволствието да сме ексклузивни представители и да я предлагаме реално на пазара. На това събитие, всички тези хора, ще бъдат първите, които ще могат да разберат на каква цена се продава този имот, да го разгледат като възможна инвестиция. В същото време ще има много приятна музика, ще има и шампанско. Тоест – ще се получи едно много хубаво предколедно парти. Разбира се, то ще е в затворен кръг, защото много от нашите клиенти не обичат да се афишират. Но пък много от тях се познават помежду си и се получава една винаги много приятна атмосфера.

Весела Илиева: Когато човек е мотивиран - той може да постигне всичко

– Има ли интерес към луксозните имоти у нас?
- Като цяло има постоянен интерес, но тези хора са не повече от два процента от нашето общество. Истината е, че във времена, в които можем да тестваме пазара и да видим какво точно се случва, виждаме, че инвестицията в луксозен имот, реално е най-силната инвестиция. Дори и в дните на криза, когато падаха цените, тези имоти задържаха своите. Разбира се, подобен тип имоти се търсят не само като инвестиция, но и като „трофеи“, като „бижу“ в портфолиото. Защото, всеки човек с по-високи доходи, би искал да притежава апартамент в района на Докторската градина или да е собственик на офис в конкретна сграда, или да има къща на конкретна улица.

– И понеже споменахте думата „бижу“ – кой имот е „перлата в короната“ на Вашата агенция?
- В момента това е точно бившият ресторант „Крим“! Сградата е паметник на културата, с невероятен „дух“, с много добра история. В изключително добро състояние е, запазена е такава, каквато е била. Така че, за момента това е най-специалният ни имот!

43082

– Как, според Вас, изглежда идеалният дом?
- Това е домът, чиито обитатели го смятат за идеален. Ние, като консултанти, не можем да кажем това. Защото, когато купуваш дом – трябва да го усетиш. Защото това не е само бизнес, но и емоционално решение. Ето защо, клиентът трябва да влезе в този дом и да усети, че това е неговото място. Такова решение е свързано с много различни компоненти. Има хора, които купуват само защото са израснали в дадения квартал, или пък винаги са мечтали да живеят в него, или защото техните приятели и познати живеят там. В повечето случаи, луксозните имоти, са така наречените „емблематични“ имоти. Казва се, че една сграда е много престижна и изведнъж всички започват да искат да притежават имот в нея. Но нека уточним нещо важно! Основното, заради което можем да наречем един имот луксозен е, не е това, че е скъп или скъпо обазведен, защото има такива имоти, които са за тотален ремонт! Най-важното е локацията! Защото тя е нещо, което не може да се промени във времето. Престижният имот е този, който е на правилната локация и на правилната улица. В последните години се наложи това и да е голям, големината е много важна. Защото, ние, във времето бяхме свикнали да живеем в малки апартаменти. Новата тенденция е, че клинетите ни, независимо от колко члена е семейството им, искат голям апартамент. Искат сто и петдесет или двеста квадрата, търсят се големи къщи.

43091

– Досега говорихме за бизнес. Кои са вашите типично женски черти, каква сте извън него?
- Бих казала, че съм изключително контактна, обичам да се забавлявам типично по женски, членувам в различни браншови организации, занимавам се с благотворителност. Отворена съм към нови контакти, динамична личност съм.

– Кое е онова, което задължително присъства в дамската Ви чанта?
- Телефон, колкото и клиширано да звучи. Тъй като, реално денят ми е доста динамичен и включва освен грижа за семейството и работата ми, а и се опитвам да вмъкна в него спорт, а в края има или вечеря, или някакво друго мероприятие, много често или в чантата ми, или в колата присъства и тоалет, с който да се преоблека, задължително имам и гримове, за да мога да съм с по-друга визия за вечерта.

- Как протича един Ваш ден?
- Ставам рано, в седем и трийсет. Имам две малки малки деца, приготвяме се всички. Водя ги първо тях – на училище и детска градина, след това отивам на фитнес. Като цяло работният ми ден започва по-късно от стандартнния, но това е заради естеството на работата ми. Нашите клиенти не обичат да им звъним в сутрешните часове. Работният ми ден е по-дълъг, защото към седем и половина или осем идват много от клиентите ни.

– Краят на годината обикновено е повод за равносметка. Каква е Вашата?
- Не виждам някаква разлика от миналата! Това, което планирах и очаквах, се случи. Доволна съм и от професионалните си постижения, чувствам вътрешно удовлетворение. Годианта ми беше свързана и с много пътувания, и много приятни емоции.

– Какво си пожелавате за следващата?
- Може би – някаква промяна. Искам да развия още повече компанията, да направя нов отдел. В личен план си пожелавам повече време за семейството ми. И най-вече – да сме здрави! Много харесвам вашата медия – това, че сте модерни и различни. Смятам, че това е бъдещето и следя живота, който отразявате. Ето защо на всички ваши читатели, а и зрители, пожелавам да бъдат проактивни и различни, да искат да правят нови неща! Защото смятам, че това е което ни липсва – слагаме си много ограничения и си казваме, че това не става. А когато човек е мотивиран – той може да постигне всичко!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)