Вечер в памет на Джани Версаче

20 юли 2017

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков организира вечер в памет на великия италиански дизайнер Джани Версаче в зала 3 на Парк-Хотел  ,, Витоша „.

TON_2418
Точно преди 20 години една от емблемите на световната мода – дизайнерът Джани Версаче е застрелян от серийния убиец Андрю Кунанън пред вилата си на крайбрежния булевард ,, Оушън драйв “ в Маями, Флорида. Злокобните изстрели прекъсват живота на един от най-талантливите модни творци.

TON_2453

Геният на магнетичния дизайнер сякаш е неизчерпаем. Той черпи идеи от древногръцкото и древноримското изкуство, от творчеството на Густав Климт, Василий Кандински, Пол Поаре и Мадлен Вионе. Смятан е за основоположник на ерата на топмоделите. Джани Версаче е перфектен и виртуозен в изпълненията, а стилът му е  се отличава с богатство и разкош. Бароковата красота и елегантност на неговото изкуство го привилeгирова като дизайнер на лукса, цветовото пиршество и несвенливия сексапил.  Джани Версаче завинаги остава дизайнерът на цветовете, пъстрите шарки и младежката разкрепостеност.

TON_2437

На събитието великият дизaйнер бе представен с мултимедийна презентация  и лекция от проф. Любомир Стойков.  Авторски творби, инспирирани  от изкуството на Джани Версаче показаха известни български дизйнери и студенти по мода на проф. Стойков от  Националната художествена академия.

TON_2457

Специален гост на честването бе госпожа Луиджина Педди – директор на Италианския културен институт. Бизнес-дамата Йордана Димитрова – ,, Мисис България 2012 „също говори за досега си творчеството на великия дизайнер. Сред гостите бе и дизайнерката София Борисова, Меги Савова, Мая Косева и много други, дошли да уважат паметната вечер.

репортер: Ася Георгиева
оператор : Венелин Бакалов
фотограф : Антон Хариев
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)