threads - instagram

Вече можете да споделяте и само с близки приятели в Instagram

08 октомври 2019

Instagram представи ново приложение за комуникация, което дава възможност на потребителите да споделят публикации с група от близки приятели. Макар и да е отделна програма, новият Threads дава достъп до инструментите за редакция на Instagram, но снимките и клиповете могат да бъдат share-ти само с определена от вас група от близки приятели (Close Friends).

Подобна функционалност беше достъпна и досега в Instagram Stories, а ако не сте създали такъв списък, можете да го направите при стартиране на новото приложение, което вече е достъпно за Android и iOS.

Премахването и добавянето на приятели в списъка е лесно, като междувременно те няма да знаят дали са в него. Тъй като приложението е отделно от Instagram, ще е достъпна самостоятелна входяща поща за съобщения и известия от Close Friends, което означава, че няма да получавате директни съобщения от непознати.

threads - instagram

При първоначално стартиране на Threads обновявате списъка си с близки приятели, избирате кои от тях да са достъпни директно с пряк път в интерфейса и дали да споделяте статус с дейността си в момента, налична е и автоматична опция за тази функционалност – „Auto Status”.

Ако изберете опцията автоматичен статус, Threads ще използва локацията ви, както и нивото на батерията и мрежовата връзка, за да определи автоматично извършваната дейност – например „В движение съм“ ако се придвижвате с автомобил. Тази опция ще бъде изключена по подразбиране и потребителят трябва ръчно да я активира.

Facebook и преди е експериментирала с подобна на Threads програма – Instagram Direct, но тя беше премахната. Междувременно можете да продължите да ползвате и Direct в Instagram, където ще се показват и съобщенията от Threads.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)