4371150

Вече с персонални влакови билети в Западна Европа

30 август 2015

Страните от Западна Европа настояват за повече международни патрули по основите железопътни гари и въвеждане на билети с имената на пътниците. Това гласи съвместното заявление сред срещата на вътрешните и транспортните министри от 9 държави в Париж, то бе огласено от френския вътрешен министър Бернар Казньов.

По международните маршрути вече съществуват смесените патрули с представители на силите на реда от различни държави вече. Ние решихме да повиши още повече тяхната ефективност и да разширим сферата им на действие“, заяви Бернар Казньов. В съвещанието участваха министри от 8 държави, които граничат с Франция и имат железопътни връзки с нея. Набелязаните допълнителни мерки предвиждат обиск на пътници, а също да се предостави на служителите във влаковете достъп към единна база данни със сведения за пътниците. С тази цел се планира въвеждането на билети с имената на пътниците по европейските маршрути. Целта е такива билети да станат практика за международните влакове. Освен това участниците в срещата призоваха Еврокомисията да преразгледат законите на ЕС относно правото за притежаване на оръжие. Тези закони са твърде различни в отделните държави.

Спешно е наложително…затягането на съществуващото законодателство за огнестрелното оръжие“, изтъкна Казньов. Срещата се проведе след инцидента от 21 август във влака Амстердам-Париж, когато мароканец откри огън във вагона на движещия се влак, но за щастие бе бързо обезвреден, което предотврати евентуални жертви.

данни и снимка:АФП

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)