facebook_video-1080x675

Вече ще можем да добавяме видео клипове към коментарите си във Facebook

26 май 2016

Facebook полагат много усилия, за да ни накарат да споделяме и гледаме повече видео в своите профили, като така искат не само да ни накарат да прекарваме повече време в социалната мрежа, но и да се конкурират по-успешно с YouTube. От компанията в последните месеци провеждат експерименти с нова функция, която сега е достъпна за ограничен брой потребители в някои страни. Благодарение на нея потребителите вече ще могат да добавят видео към коментарите си във Facebook, което определено е интересна идея, съобщава VentureBeat, пише digital.bg.

Компанията смята, че възможността да публикуваме клип като отговор на статус ъпдейтите на приятелите ще ни предостави още по-разнообразни инструменти да споделяме съдържание и да изразяваме настроението и емоциите си с любимите си хора. Новата функция се тества в мобилното приложение на компанията за Android OS и iOS, като също така ще е достъпно и за уеб версията на социалната мрежа и вероятно премиерата ни очаква в следващите седмици. Потребителите ще трябва да кликнат върху същата икона с формата на камера, която сега използвате за вмъкване на изображения където вече ще има и секция за видео.

Всеки от нас ще може и в реално време да запише клип, който да сподели с приятелите си и да го добави като отговор на техните статус ъпдейти в социалната мрежа. От Facebook споделиха, че те ще работят и функционират по същия начин, както видеото в основните публикации и няма да се стартират автоматично, като любопитна подробност е, че досега сме изгледали над 100 млн. часа клипове в профилите си. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да разберем кога всички ние ще можем да работим с този нов инструмент на компанията.

снимка: funeralsocial.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)