Вива Арте! – Биенале Венеция 2017

14 август 2017

На 13 май 2017 година във Венеция отвори врати новото издание на уникалния арт форум Биенале Венеция. То си е извоювало славата на световна Олимпиада по Изкуство и събира в град ана каналите най-доброто от цял свят. Експозициите са разположени в два изложбени центъра – Арсенале – залите на старите докове и в Градините на Венеция. След като през 2015 година ние, In LIFE TV, бяхме единствената българска медия, направила ви свидетели на Биенале Венеция, ето че дойде време и за новото издание на престижния артистичен форум. И ние отново сме тук!

Още по темата: Венеция – Кралицата на Адриатика!

Роцете на Лоренцо Куин от Биенале Венеция 2017

Роцете на Лоренцо Куин от Биенале Венеция 2017

Тази година Венеция буквално е „в ръцете” на Лоренцо Куин, които изскачат директно от канала. Скулптурата на Джеймс Лий Байърс също блести в близост до Канале Гранде. Американският романтик и мистик не е вече между живите, но издигнатата на публично място „Златна кула” е сбъдната негова мечта, която свързва противоположностите и символизира възнесението.

Скулптурата на Джеймс Лий Байърс на Канале Гранде, Венеция

Скулптурата на Джеймс Лий Байърс на Канале Гранде, Венеция

Изложбата на един от най-скъпо продаваните съвременни художници Деймиън Хърст се превърна в истинско събитие във Венеция. „Съкровищата на потъналия кораб „Невероятни“ (Wreck of the Unbelieveble) разбуни духовете на неговите фенове и критици и го постави отново между мита и реалността.

Още по темата: Деймиън Хърст Невероятни – артистът-милиардер приживе…

MON_6058

Изложбеният център Арсенале на Биенале 2017-а година във Венеция отново успява да вземе дъха и да свърже с невидими нишки посетители и художници-авангардисти. Екипът на In Life TV успя отблизо да види и покаже работата на тайванския творец Лий Мингуей, чиято инсталация The Mending project цели да среща непознати хора в сърдечен и личен разговор.

Арт инсталациите в Арсенале

Арт инсталациите в Арсенале

Арт инсталациите в Арсенале в рамките на Биенале Венеция 2017

Арт инсталациите в Арсенале в рамките на Биенале Венеция 2017

Инсталацията на Русия отново успява да обърне представите за това как тази страна се отнася към историята си и своите герои.

Павилионът на Русия на Биенале Венеция в Градините

Павилионът на Русия на Биенале Венеция в Градините

Ще попаднете и в света на магичния реализъм на Латинска Америка и мистичното преживяване в шатрата на магиите.

Арт инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

Арт инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

Ив Ариза от Андора ви кани на „прослушване“ в своя уникален свят на вибрации и звуци. Павилионът на малката държава представя енигматичната Ив, която създава образ на съвременното общество от глина, отпечатък на устни и … уникална мелодия. 9000 керамични фигури съставят съвременна географска карта на света, в която всяка представена фигура е с различен цвят, обем и вибрация.

Централният павилион на Биенале Венеция Джардини

Централният павилион на Биенале Венеция Джардини

Представяме ви и Джардини – живописна градина край морето, събрала павилионите на отделните държави. Японският павилион е обърнат с краката нагоре в буквалния смисъл от японския автор Такахиро Ивасаки. Роден в Хирошима, той носи в себе си отношението към трагичната история на своя град. Обърнатата перспектива на проекта позволява ва посетителите да проврат глави през дупка на пода и да погледнат на света около нас от различна гледна точка.

MON_6304

Павилионът на Япония

Корейският павилион събира изключителни коментари с произведенията на двама автори. Коди Чой репликира легендарната скулптура на Роден „Мислителят“ като го изгражда от розова тоалетна хартия. А Лий Уан преосмисля времето по нов начин – колко часа трябва да работиш, за да си позволиш храна според мястото, в което живееш и професията си.

Павилионът на Русия в Джардини

Павилионът на Русия в Джардини

Павилионът на Русия е разделен на три различни зони, които отново спираха дъха на посетителите.
Пространството на Гриша Брускин се нарича „Смяна на сцената“. Тревожните събития и развитието на надигащата се агресия, терора, ирационалното поведение на масата – както и стратегията за контрол и регулация ви вкарват във визуален спектакъл.
Рециклираща Група е създала своето „Блокирано Съдържание“. Това е отражение върху живота и смъртта във виртуалното царство, където „блокирането” е равно на смърт. Концептуален диалог с изображения от Деветия кръг на Ада от Божествената комедия на Данте.
Саша Пирогова: Градина. Историята на живота и смъртта трансформирана в представа за светлина и мрак, където краят не е видян като ужасяваща субстанция, а като липса на светлина, която има потенциал да просвети, а човекът да бъде видян като източник на светлина.

И още, и още… Потопете се в магията!
Филмите на In LIFE TV достигат до вас с подкрепата на SKY FOREST RESIDENS – Първата зелена сграда на София!

Sky Forest Residens

Sky Forest Residens

автор и водещ: Ива Дойчинова
снимки: Симеон Симеонов
оператори: Венелин Бакалов и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)