city-593145_960_720

Видеокамери и паник бутон за нощния транспорт в София

11 март 2018

Във всеки нощен автобус в столицата водачът ще бъде отделен от пътническия салон, ще има видеонаблюдение и паник бутон. Това каза в интервю за „Фокус“ зам.-кметът на София с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев за нощния градски транспорт, който тръгва експериментално от 7 април.

„Ще работим в координация както със СДВР, така и с общинска полиция“, посочи той.

Bижте още: Нощният градски транспорт в София тръгва от 7 април

„Безопасността е един от най-важните фактори за успешното въвеждане на тази услуга и ако тя отсъства, никой не би ползвал нощен градски транспорт, колкото и удобен да е той. Нашата задача е сигурността на пътниците и сигурността на водачите“, заяви Евгени Крусев.

Работим усилено в посока на това да създаваме повече пешеходни зони, развиваме велотранспорта и изграждаме бърза и удобна свързаност на транспорта с всяка точка на града, изтъкна зам.-кметът.

„Само преди няколко дни започнахме поставянето на нови указателни табели, изписани със специално изработен за София шрифт, на входовете на метрото. Такива ще има на спирките на градския транспорт. Указателни табели ще бъдат поставени и за културните забележителности в града“, допълни той.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)