Видеото с миеща се мишка не е това, което си мислите (видео)

07 февруари 2018

Навярно вече сте гледали разпространеното бързо като вирус видео на мишка, която се мие почти като човек.

Само че това изобщо не е мишка и тя изобщо не се мие. Видеото е заснето в Перу и показва гризач, покрит със сапунена пяна, който търка тялото си и изглежда като да се къпе под душ. Гледката наистина е интересна, но всъщност трябва да се замислим защо всичко изглежда толкова нереално реалистично.

Движенията са доста странни. Изглежда сякаш гризачът се опитва да се избави от нещо си. В случая от сапуна“, -казва Томас Аивело, изследващ мишките в университета в Хелзинки, Финландия. Освен това „мишката“ изобщо не е мишка. Това е пакарана- вид кафяв гризач, който обитава Южна Америка.

Голяма глава, гъвкави предни лапи, къса опашка и цветът на козинката говорят за това, че животното отговаря на описанието за пакарана“, обяснява Далас Крентцел, биолог от Чикагския  университет изучаващ гризачи.

Най-вероятно, някой е сапунисал младата пакарана, и  той старателно се опитва да се освободи от пяната, която го дразни. Това наистина изглежда смешно, но реално е противоестествено за животното, не е безопасно за него и е жестоко, допълва Кренцел.

пакарана

Пакарана, снимка: Benjamin Frable

 

източник: likeni

превод: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)