Виена най-добър град за живот за 10-та поредна година

13 март 2019

Виена е градът с най-добро качество на живота в света за десета поредна година, според тазгодишното проучване на американската компания „Мърсър“. Тя оглави безапелационно класацията, оставяйки зад себе си Цюрих в Швейцария и канадския Ванкувър.

Виена

Австрийската столица получава признанието заради сигурността, която предоставя на жителите си, но и заради ефективния обществен транспорт и разнообразието на инфраструктурата за култура и отдих.

Виена
Българската столица София е на 116-о място от общо 231 града. Непосредствено преди нея е парагвайската столица Асунсион, а след нея – Рабат, Мароко.

Виена

От Източна Европа най-напред в класацията е Прага – на 69-о място, Будапеща е на 76-о, а Братислава – на 80-о и веднага след това – Вилнюс и Варшава.

Виена

Атина е на 89-о място, Букурещ – на 109-о, Истанбул – 130-о, Белград – 139-о. Москва е на 167-а позиция, Санкт Петербург – на 174-а.

Виена

Тройката отзад напред затварят столиците на Ирак Багдад, на Централно-африканската република – Банги и на Йемен – Сана.

Виена
Цялата челна десетка поред е: Виена (Австрия), Цюрих (Швейцария), Ванкувър (Канада), Мюнхен (Германия), Оукланд (Нова Зеландия), Дюселдорф и Франкфурт (Германия), Копенхаген (Дания) и Женева и Базел (Швейцария).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)