Виена остава най-добрият град за живеене в света

20 март 2018

Виена е градът с най-добро качество на живота в света според тазгодишното проучване на американската компания „Мърсър“. Според данните европейските градове държат лъвския пай в класирането си на първите места.

Виена

Австрийската столица получава признанието заради сигурността, която предоставя на жителите си, но и заради ефективния обществен транспорт и разнообразието на инфраструктурата за култура и отдих.

Виена

Виена оглавява класацията за най-добър град за живеене за 9-а поредна година, припомня Франс прес. Любопитна подробност е, че най-добрите градове са средно големи, а не и мегаполиси.

Виена

На следващите три места са Цюрих, Окланд и Мюнхен – баварската столица получава оценката заради инвестициите във високите технологии и популяризирането на културните институти, подчертава „Мърсър“ в представянето на класацията.

Виена

Първата десетка се оформя от Ванкувър , Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Копенхаген и Базел. В листата влизат 231 града. В топ 10 влизат 8 европейски града – те продължават да предлагат най-доброто в света качество на живот и са предпочитани дестинация за продължително командированите чужденци, коментира „Мърсър“.

Виена

София е на незавидното 116 място. Градовете с нововъзникващи икономики догонват лидерите в класацията благодарение на инвестициите пред последните десетилетия в инфраструктура, развлекателни центрове и строежи на жилища.

Виена

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)