Кафе Ландман

Виена подарява ваучер на всяко домакинство за посещение в местните кафета и ресторанти

13 май 2020

Виена ще раздаде ваучери на стойност 50 евро на всяко семейство в австрийската столица за ползване в местни ресторанти и кафенета, когато бъдат отворени в петък.Кметът Майкъл Лудвиг, социалдемократ, който е изправен пред общински избори на 22 октомври, обяви мярката на стойност 40 милиона евро в Twitter.

IMGP9898

Виенските кафенета и ресторанти бяха затворени, когато на 16 март бе наложена национална карантина за спиране на разпространението на новия коронавирус.  

“Можем да си го позволим”, каза Михаел Лудвиг пред журналистите. Ваучерите ще бъдат изпратени по пощата. Преди това обаче трябва да се изработи подходящ за целта модел на ваучери, който да бъде защитен от фалшификации. Това означава, че най-вероятно те ще бъдат с валидни от средата на месец юни, когато се очаква да са готови, до края на месец септември.

Ваучерите ще могат да бъдат осребрени във всички над 6000 виенски ресторанта. Човек сам ще може да избере дали да изхарчи цялата сума за напитки или за храна.

Ходът на Лудвиг надгражда плана от федералното правителство, което се стреми да помогне на ресторантите, намалявайки данъци, включително ДДС върху безалкохолните напитки и въвеждането на специално облагане за пенливото вино.

IMGP6812

Секторът е сред най-тежко засегнатите от здравната криза и срива на туристическия трафик.

Жителите на Виена ще получат ваучерите по пощата, съобщиха от градската управа. Несемейните ще получат ваучер за 25 евро.

Ресторантите и кафенетата могат да разменят ваучерите за пари.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)