ZentralnaGara-777x437

Виена ще има нова Централна автогара, всички автобуси ще спират на едно място

18 май 2020

Общината инвестира 200 млн. евро в строителството на автогара, хотел и офис сграда на площ от 35 000 кв. м.
През февруари 2019 г. община Виена официално обяви мястото, където ще бъде построена бъдещата Централна автогара. Тя ще се намира в 2-ри район Леополдщат в близост до стадиона „ФериДусика“ и търговския център „Щадионцентър“.
На пътниците е гарантирана удобна връзка със спирки на обществения транспорт. Само на 4 минути пешеходно разстояние е разположена метростанция „Щадион“, а пътуването до центъра на града отнема точно 7 минути, съобщава Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
Проектът за откриване на нова международна автобусна гара напредва въпреки кризата с коронавируса и Виена се надява, че липсващите сега туристи в скоро време ще се завърнат.
През последните месеци беше проведено предпроектно проучване, а на 21 април беше обявен и архитектурен конкурс за изработване на проекта. Тъй като общинската управа се стреми да включва виенчани в този проект, през следващите седмици те ще бъдат информирани подробно и ще имат възможност да изразят своите мнения и да правят предложения. 
© FLA-PATBAG FBT
Модерната автогара ще се простира на два етажа. На приземния етаж ще има чакалня, кафенета, магазини и санитарни помещения, а под земята ще бъдат разположени 34 автобусни сектора.
За да се увеличи максимално икономическият потенциал на това съоръжение, в района на бъдещата автогара ще бъдат изградени хотелски комплекс и офис сграда. . 
Международните автобуси досега спираха на няколко различни места в града, а след откриването на новата автогара това ще става на едно място. Общата площ на комплекса е 35 000 кв.м., а запланираната инвестиция е 200 млн. евро. Завършването на проекта, който се координира от общинската фирма „Виенски холдинг“, се предвижда за 2024 или 2025 година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)