Виенски бал

Виенският бал в София се проведе за 15-ти път

22 февруари 2015

За петнадесета поред година се проведе благотворителният Виенски бал. Това се случи на 21-ви февруари в хотел „Шератон. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Република Австрия в България Роланд Хаузер и кмета на София Йорданка Фандъкова, която беше спазила официалния дрес код с дълга рокля.

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

28 дебютанти от елитни столични гимназии откриха 15-тото издание на благотворителния Виенски бал. Учениците са подбирани със специален кастинг и се справиха прекрасно с танците под звуците на „Полонеза на ветрилото“ от Карл Михаел Цирер и „На хубавия, син Дунав“ от Йохан Щраус. Солисти на НМТ „Стефан Македонски“ също се включиха в музикалната програма.

DPP_30684

Приходите от продажбата на кувертите и благотворителната томбола и тази година ще отидат за добри каузи. А именно за проекти на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и Фондация „Конкордия“, свързани с помагането на деца в неравностойно положение.

DPP_30708

А ако искате да се потопите в атмосферата на неповторимите и автентични балове директно от Виена, припомнете си материала на In Life от Балът на Виенската Щатсопера, по-известен като Оперен Бал, където 144 двойки дебютанти, откриха събитието с традиционна полонеза.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)