
Една популярна и твърде често поръчвана салата във виетнамските ресторанти, но също така предлагана и в редица други азиатски ресторанти. Ето как да си я приготвите и в къщи! Ще представим рецептата и с пиле, което спокойно може да превърне ястието в основно. Една здравословна идея за обяд.
Това ястие се приготвя доста бързо и горещо ви го препоръчваме – много е вкусно!
Рецептата има 3 съставки – салата, пиле и фъстъчен крем. Ето и продуктите:
За салатата:
оризов нудълс
настърган морков
кълнове
нарязано на дребно червено чили
½ чаша бял оцет
1 чаша рибен бульон
4 супени лъжици гранулирана захар
счукани скилидки чесън
краставица
кориандър
За пилето:
400 гр. обезкостени пилешки бутчета или бяло месо
сол, чер пипер, лимонена трева на прах
дървени шишчета и 2 супени лъжици растително масло
За фъстъчения крем сос:
½ чаени лъжици прах от лимонена трева,
1 чаша кокосово мляко
1 чаша фъстъчено масло
2 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици соев сос
1 чаша фъстъци, препечени
За да направите салатата поставете чили, оцет, рибния бульон, чесъна и захарта в средно голям съд и затоплете на средно-ниска топлина. Разбъркайте няколко минути, докато захарта се разтвори. След това прехвърлете в купа, за да се охлади. Сварете нудълсите според указанието на опаковката. Отцедете и премийте със студена вода. Важно е да изцедите нудълсите от излишната вода, защото тя иначе ще се пренесе в салатата. Поставете ги на кърпа за 4-5 минути.
Разбъркайте нудълсите с кълновете, настъргания морков и кориандъра. Добавете приготвения дресинг – задължително охладен. Поставете салатата върху нарязани на шайби краставици.
За да направите фъстъчения крем – смесете всички съставки и пасирайте продължително докато не се получи еднородна смес.
За да направите пилето трябва да нарежете месото на парчета и да го наредите на шишчета. Овкусете го предварително със сол, пипер и лимонена трева на прах. Добавете 2 супени лъжици растително масло в голям тиган на средна температура. След като тиганът е горещ, добавете пилешките шишчета. Гответе около 10 минути, като ги обръщате от време на време, докато станат златни и пилето е напълно приготвено.
Подреждането и презентацията на салатата оставяме на вашите дизайнерски усещания!

Предишна:
Телешко с моркови, зеле и червени картофи

Следваща:
Камион с уиски в коктейл обикаля САЩ (рецепта)
Още по темата
-
Шарена лятна манджа
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг патладжани 500 г чушки 3-4 бр. едри домати 1 връзка пресен ...
-
Летен зелен боб с бяло вино
In TASTEЗеленият боб днес е по пазарите в най-свежия си вид и ето защо ви предлагаме ...
-
Руската салата всъщност е френска
In TASTEКогато у нас стане въпрос за Русия, в ума на мнозина се появяват картини на ...
-
Капрезе – класика в жанра!
In TASTEВ последните години салата Капрезе придоби изключителна популярност и едва ли ще изненадаме някой с ...
Остави своя коментар през Facebook