Announcement Of Prince Harry's Engagement To Meghan Markle

Вижте катедралата избрана за венчавката на принц Хари и Меган Маркъл

13 декември 2017

Вече е известно мястото за бъдещата кралска сватба предвидена за май идната година. Принц Хари и Меган Маркъл са се спрели на Уиндзорския замък St. George.

За разлика от сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, която бе тържествено отпразнувана в Уестминстърско абатство, сватбата на принц Хари и Меган Маркьл обещава да бъде по- интимна.

Не ни разбирайте погрешно – това все пак ще бъде кралска сватба, но с избора си на катедрала Меган и Хари правят заявка за едно по-различно тържество от това на Уилям и Кейт. Катедралата St. George има капацитет за 800 души и е значително по-малка от Абатството, което побира до 2 000 души- достойна цифра за бъдещият крал и кралица на Англия.

Това е знак към хората, че тази кралска двойка не цели да привлича изцяло вниманието към себе си„, отбеляза по- рано тази година кралския библиограф Андрю Мортън.

Защото те също имат опцията да изберат Уестминтърското абатство, но ако го бяха направили, това щеше да означава, че те са готови да се заяват като напълно отдадени публични фигури“.

„С избора на катедралата St. George, тази кралска сватба ще прилича повече на сватбата на Едуард и София Ръш – Джоунс. Т.е. те ще бъдат по-второстепенна двойка,“ допълва той.

Построената през 1300 година катедрала е приютявала не една кралска сватба през вековете, включително тази на принц Едуард през 1999. Тя е избрана и за венчавката на принц Чарлс и Камила през 2005, както и на Питър Филип- синът на принцеса Анна през 2008г.

Първата кралска сватба в катедралата е от 1863 г., когато бъдещият крал Едуард VII се бракосъчетава с кралица Александра.

Според уебсайта на Royal Collection Trust, мястото е „едно от най -прекрасните примери за готическа архитектура в Англия и е известна с забележителната си обработка на камъка“.

Както за всички членове от кралското семейство, така и за принц Хари Уиндзор е специално място, където той и неговата годеница Маркъл прекарват не малко време в последната година и половина“, се казва в официално съобщение на Двореца Кенсингтън.

Те са много благодарни на кралицата за разрешението да ползват катедралата за своя специален ден. Катедралата е с вековна традиция и е приютявала много кралски тържества.  Принц Хари и мис Маркъл са щастливи, че красивото място на Уиндзор, ще бъде отправната точка, от където те ще започнат своят бъдещ живот като семейство.“

А сега ви предлагаме кратка фото разходка из описаните места.

Катедралата  St. George 

St. George

Сватбата на принц Едуард и София Ръш – Джоунс в катедралата St. George

gettyimages-830201384-1512772282

Олтарът на катедралата St. George. На сватбата на принц Едуард и София Ръш – Джоунс кралското семейство е било настанено вдясно от олтара.

gettyimages-52110082-1512772641

Кралският герб, изографисан през 15 век

gettyimages-522653724-1512772867

Интериорът на катедралата St. George

gettyimages-52109411-1512772363

Източник: Town and Country

Превод: Пламена Славова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)