Столично метро - новите станции

Виж кога ще пуснат метрото от Патриарх Евтимий до Красно село!

19 декември 2019

Първият участък от новата, трета, линия на метрото ще бъде пуснат най-рано през април следващата година, разкри инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД, пред транспортната комисия на Столичния общински съвет.

Трасето е от метростанция „Красно село“ до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“ („Попа“). То е дълго 4 км и включва още станциите при бул. „България“, при Медицинска академия и НДК. Те са напълно готови и сега по тях пробно се движат влакове със скорост 20 км/ч.

Столично метро - новите станции

Следващият етап на третия метродиаметър – от „Красно село“ през „Овча купел“ до гара на жп линията София – Перник, е готов около 70%. Той ще има 4 метростанции и строителството по него ще завърши през пролетта. Тогава ще започнат 9-месечните изпитания на системите за управление, отбеляза Братоев, което означава, че през 2021 г. би трябвало да започне експлоатацията му.

В момента по първото готово трасе от третия лъч има изпитания на автоматичните системи за управление, които се извършват от фирмата производител Siemens. Срокът за тях е 9 месеца, обясни инж. Братоев.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)