Виж кой печели двойна покана за най-българското събитие – фестивала в Жеравна 2018 с In Life!

15 август 2018

Знаем, че обичате българските традиции, неповторимия ни фолклор, историята и всичко онова, което в крайна сметка, създава в гърдите онова парещо усещане на гордост, че сме българи (малко позабравено напоследък). Точно затова заедно с фондация „Българе“ решихме да ви направим съпричастни с едно от най-красивите и български събития у нас - фестивала на фолклорната носия в Жеравна, давайки ви шанс да спечелите 5 двойни покани за събитието на 17, 18 и 19 август.  Едва ли за някой е изненадващо, че интересът към играта ни беше огромен и в нея се включиха стотици участници.

Жеравна

За да се включите сред тях  и „да се върнете 150 години назад във времето„, трябваше единствено да харесате страницата на In Life във Фейсбук и тази на „Жеравна“ и да споделите поста за играта в профила си в социалната мрежа до 14 август 2018 г. 23:59 часа.

IMG_2799

И така, изтеглените с жребий пет имена сред всички спазили условията, са Мария Иванова, Гергана Стоянова, Милка Павлова, Румен Ваташки и Димитър Петков.  Те ще получат два билета, с които да се присъединят към хилядите гости от всички краища на България и света в трите дни от събитието.

Спектакълът "О'Шипка"

Спектакълът „О’Шипка“

Вижте нашите филми от Фестивал на фолклорната носия ЖЕРАВНА 2017:

Жеравна – новата българска народна приказка (ден 1)

Жеравна – новата българска народна приказка (ден 2)

Японска фолклорна група пя „Хубава си, моя горо“ в Жеравна

DSC_0280-880x586

Традиционни спонсори на фестивала от самото му създаване са Ян и Елена Андерсон, Георги Манев и Калин Григоров. Всяко издание се осъществява с подкрепата и на десетки други дарители.

Жеравна бебе

Основен организатор на фестивала е създадената от Христо Ив. Димитров и семейство Андерсон Фондация „Българе”. Съвместно с марката „Бона фиде”, Община Котел и Кметство Жеравна, Фондацията организира ежегодния международен Фестивал на фолклорната носия, чието първо издание е през август 2008 година. Неизменен домакин на фестивала през годините е екипът на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Фестивалът е частна инициатива и се издържа благодарение на приходите от входната такса и от дарения. Всяка година десетки дарители и медийни партньори допринасят за успешното провеждане на родолюбивата инициатива в Жеравна.

Бен Крос и Елена Андерсон разплакаха България с историята на една непреходна любов!

Жеравна

Архитектурният резерват Жеравна е избран от Христо Ив. Димитров за център на фестивала. През 2008 г. е сключен 30-годишен договор с Община Котел за ползване на част от местността Добромерица край селото за място на събитието. Фестивалната територия е обособена сред боровата гора на хълма Добромерица. Фестивалът е тридневен /петък, събота и неделя/ и се провежда в предпоследния уикенд на месец август, като датите му са подвижни всяка година.

И през 2018 година, за четвърти пореден път ние, целият екип на In LIFE TV ще облечем фолклорни носии и ще бъдем в областта Добромерица край Жеравна, където ще предаваме На ЖИВО за всички вас невероятната феерия от цветове и традиции. Три дни – 18, 19 и 20 август, три дни, които ще завладеят сетивата на всички нас със силата и красотата на българския фолклор.

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ НОВАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПРИКАЗКА! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)