Виж кой печели двойна покана за шоуто на Fun Lovin Criminals с In Life TV!

15 декември 2017

Ясни са имената на тримата късметлии, които ще имат възможността да се докоснат на живо до магията на своите любимци – една от най-популярните американски групи Fun Lovin Criminals тази неделя. Шоуто на легендарната банда ще се състои на 17 декември от 20:00 часа в столичната зала „Универсиада“, а сред публиката ще са и Диляна Емилова, Виктория Георгиева и Андриана Танева. Те бяха избрани чрез жребий от всички участници в играта ни, спазили двете условия: да харесат страниците на In Life и Жокер Медиа във Facebook и да споделят новината за играта на профила си в социалната мрежа до 14 декември. Екипът ни ще се свърже с победителите за повече детайли как да получат наградата си.

Fun Lovin Criminals

Иначе Fun Lovin Criminals (името в превод означава „Обичащи забавлението престъпници“) едва ли имат нужда от представяне, като се има предвид колко години вече са част от световната музикална сцена. Те набират популярност още в началото на 90-те години на миналия век, като печелят завидна фенска аудитория по цял свят във времето досега.

Песните на Fun Lovin Criminals често са свързани с живота в града (най-често Ню Йорк), но авторите засягат и проблеми, като организираната престъпност, дрогиране, насилие, политика. Често наблягат на сатирата и хумористичните текстове. Един от първите им големи хитове е „Scooby Snacks“, включващ откъси от филми на Куентин Тарантино. Групата набира популярност по цял свят, особено в северозападна Европа, след издаването на първите два албума в началото на деветдесетте години.

Fun Lovin Criminals

Fun Lovin Criminals е сформирана през 1993 година от Хюи Морган, Брайън Лейзър и Стийв Борговини след като Лейзър, който вече се познавал с Борговини, среща Морган в бар, където двамата работели. Така триото започнало да свири в бара, докато в по време на едно живо изпълнение те привлекли вниманието на EMI, откъдето им предложили договор.

Дебютният албум на FLC – Come Find Yourself излиза през 1995 година и, въпреки лошото си представяне в САЩ, се продава много добре по света, достигайки седма позиция във Великобритания. Благодарение на успеха си там, те дори записват втори албум, „100% Colombian“, докато все още провеждат интензивно турне. Този албум също се представя зле в Щатите, поради което договорът им с лейбъла Capital Records пропада.

По това време, през 1999 г., Стийв Борговини напуска групата. На негово място идва Максуел Джейсън, отначало само временно, в случай, че Борговини се върне. Третият студиен албум на групата, „Loco“, излиза през 2001 година, когато става ясно, че Борговини няма да се върне. Поради тази причина неговото място е заето постоянно от Марк Рейд от Лейчъстър, Великобритания. От тогава насам съставът е постоянен. Групата прави турнета и записва нови и нови песни.

Снимка: NME

Снимка: NME

Още след първия си албум Fun Lovin Criminals правят турне с големите U2, а през ноември 2002 година изнасят и първият си концерт в България. За втори път те идват у нас през 2005 година, а след това участват и в Spirit of Burgas през 2009-а. Fun Lovin Criminals са добре познати на българските фенове, като публиката обича техните свежи хитове и забавни песни. От своя страна членовете на групата признават, че са впечатлени от българската музика – най-вече от фолклора и хип-хопа. Според Брайън Лейзър българският език много интересно се съчетава с хип-хоп жанра.

Често засяганата гангстерска тема в песните им е повод тримата артисти редовно да се появяват на концертите си облечени като гангстери от филмите на Куентийн Тарантино – с бели ризи и костюми. Музикантите създават и парчета, посветени на известни филми, събития (като тези от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк) и големи музиканти – Джими Хендрикс, Бари Уайт и т.н.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)