Жеравна 2015

Виж кой печели покана за Фестивала на фолклорната носия в Жеравна 2017 с In Life TV!

15 август 2017

Ясни са имената на тримата печеливши, които ще имат възможността да се докоснат до едно от най-българските и красиви събития у нас - фестивала на фолклорната носия в Жеравна, организиран от фондация „Българе“, кметство Жеравна и Bona Fide. Тримата победители, изтеглени чрез жребий, които спазиха изцяло условията на играта – да да харесат страниците на In Life и на НФА „Българе“ във фейсбук и да споделят поста за играта в профила си в социалната мрежа, са Николай Тодоров, Здравка Дянкова и Диана Ачева. Те ще имат възможността лично да се докоснат до автентичните български традиции и „да се върнат 150 години назад във времето“ по време на десетото издание на фестивала на 18, 19 и 20 август. 

IMG_2799

Екипът ни ще се свърже с тях за повече подробности как да получат наградата си – двойна покана за участие в „Жеравна 2017″.

DSC_0123-880x586

Вижте нашите филми от Фестивал на фолклорната носия ЖЕРАВНА 2015:

Жеравна – новата българска народна приказка (ден 1)

Жеравна – новата българска народна приказка (ден 2)

Жеравна – новата българска народна приказка (ден 3)

DSC_0280-880x586

Традиционни спонсори на фестивала от самото му създаване са Ян и Елена Андерсон, Георги Манев и Калин Григоров. Всяко издание се осъществява с подкрепата и на десетки други дарители.

Жеравна бебе

Основен организатор на фестивала е създадената от Христо Ив. Димитров и семейство Андерсон Фондация „Българе”. Съвместно с марката „Бона фиде”, Община Котел и Кметство Жеравна, Фондацията организира ежегодния международен Фестивал на фолклорната носия, чието първо издание е през август 2008 година. Неизменен домакин на фестивала през годините е екипът на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Фестивалът е частна инициатива и се издържа благодарение на приходите от входната такса и от дарения. Всяка година десетки дарители и медийни партньори допринасят за успешното провеждане на родолюбивата инициатива в Жеравна.

Бен Крос и Елена Андерсон разплакаха България с историята на една непреходна любов!

IMG_1162

Архитектурният резерват Жеравна е избран от Христо Ив. Димитров за център на фестивала. През 2008 г. е сключен 30-годишен договор с Община Котел за ползване на част от местността Добромерица край селото за място на събитието. Фестивалната територия е обособена сред боровата гора на хълма Добромерица. Фестивалът е тридневен /петък, събота и неделя/ и се провежда в предпоследния уикенд на месец август, като датите му са подвижни всяка година.

Красивите репортерки на In LIFE TV от Фестивал Жеравна 2016 - Михаела Борисова, Калина Станева и Пепа Попова

Красивите репортерки на In LIFE TV от Фестивал Жеравна 2016 – Михаела Борисова, Калина Станева и Пепа Попова

Целият екип на In LIFE TV с удоволствие ще облече отново фолклорни носии и ще се включи в невероятната феерия от цветове и традиции, защото…това е любимото ни събитие и вече две поредни години ИЗЛЪЧВАМЕ НА ЖИВО Фестивала!

И нашите филми от Фестивал на фолклорната носия ЖЕРАВНА 2016:

В първите часове на IX-тия фестивал на фолклорната носия „Жеравна 2016″

Власт, духовност и традиции в едно неделимо цяло в Жеравна

Жеравна – приключение за родолюбци

 

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ НОВАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПРИКАЗКА! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)