Варненско лято 2019

Виж най-интересните акценти във „Варненско лято 2019″!

06 юни 2019

27-мия Международен театрален фестивал „Варненско лято“ стартира навръх Деня на детето – 1 юни, но това съвсем не значи, че тепърва не предстоят някои от най-впечатляващите събития и акценти в програмата му. 

На 7 юни с националната конференция „30 години Театрална работилница „Сфумато“ се отбелязва годишнината на един от най-значимите театри в България през последните десетилетия. Театрална работилница „Сфумато“ е основана през 1989 г. от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев.

През годините на своето съществуване тя успява да наложи свой стил на работа и постига международно признание. Националната конференция ще обсъди приноса й към българската сцена. Участие ще вземат изтъкнати български театрални професионалисти като Камелия Николова (модератор), Константин Илиев, Анна Топалдживкова, Явор Гърдев, Николай Йорданов и самите Маргарита Младенова и Иван Добчев. Каним ви на 7 юни от 10:30 ч. до 13:30 ч. в зала „Пресцентър“ на Фестивалния и конгресен център.

Театрална работилница Сфумато

На 8 юни отново там между 10:30 ч. и 13:30 ч. ще се проведе международната конференция „Картината на съвременния театър: между отворени и затворени общности“. Участници в нея са водещи театрални специалисти като световноизвестният френски теоретик Патрис Павис, Савас Пацалидис (Гърция), Юн-Чул Ким (Южна Корея), критикът Ян Хърбърт (Франция) и други. Модератори са Камелия Николова и Асен Терзиев.

Напомняме ви, че на 7 юни от 14 ч. отново в зала „Пресцентър“ на Фестивалния и конгресен център ще се състои пресконференция по повод представянето за първи път в България на престижния Джазоркестър към Кралския Концертгебау – Амстердам с участието на американската дива Маделин Бел, работила с изпълнители от ранга на Рей Чарлс, Стиви Уондър и др. Съвместният им концерт е на 7 юни от 20:30 ч. в Зала 1 на ФКЦ.

Варненско лято 2019

Бихме искали да ви обърнем внимание и на още едно значимо събитие от програмата на фестивала в сътрудничество с международния музикален фестивал „Варненско лято“ – кино концерта „Лодката на влюбените“ на 8 юни от 20:30 ч. отново в зала 1 на ФКЦ. Той съчетава нямо кино, европейски джаз и български фолклор в изпълнените на хора „Големите български гласове“ под диригентството на Илия Михайлов.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)